De moderne Round Robin

De officiele  start

Tijdens de Meet&Greet Modern in mei van dit jaar hebben een aantal quilters blokken geruild.
Dit blok was de start van een gezamenlijk project: de Round Robin waar deze quilters zich voor hadden opgegeven. Ieder groepje van 4 of 5 deelnemers kreeg de opdracht een moderne rand te maken aan het blok dat ze ontvingen.  En dit dan door te sturen aan de volgende op de lijst. Zo zou ieders blok verfraaid worden en half oktober zou alles gereed zijn en iedereen zijn blok/top weer terugkrijgen.

Vertraging

In mijn groep is dit ook gebeurd alleen waren niet alle blokken op tijd bij de volgende quilter. Tja als eentje geen haast heeft om het blok door te geven om wat voor reden dan ook. Dan heeft de volgende deelnemer moeite deze tijd weer in te halen. Dat lukt dus niet altijd. En ik zal eerlijk bekennen dat ook ik in onze groep voor enige vertraging heb gezorgd.

Toch heeft het enthousiasme van alle deelnemers er niet onder geleden en zijn er in onze groep. Prachtige resultaten behaald, waarvan ik zeker wel vind dat het MODERNE quilts zijn geworden.

Enkele gebruikte technieken: improv, een traditioneel blok nét anders maken, het loslaten dat het startblok het centrum van de quilt is, het herhalen van strepen in het vorige blok. Ook het gebruik van de stoffen was modern: effen stoffen geven een quilt snel een meer moderne uitstraling. Of er werden moderne stoffen gebruikt én ook low volume.

Ik ben benieuwd of je in alle tops nog het beginblok kunt ontdekken. Er zijn een aantal écht moderne randen omheen gekomen.

 

De andere groepen

Vanuit andere groepen heb ik al andere verhalen gehoord: mensen die minder blij waren met wat ze terugkregen of dat de top (helemaal) niet modern was.
Misschien hebben we niet duidelijk gezegd dat het om een moderne Round Robin ging, misschien is niet overgekomen dat je iets krijgt waar iemand anders zich op uitgeleefd heeft en die ander heeft misschien niet jouw smaak.

Het eindresultaat is en blijft van jou en je kunt er zo weer de schaar, het mes of het tornmesje op loslaten. Wat niet de bedoeling was van onze moderne Round Robin, maar je wilt ook geen quilt top die je niet mooi vindt en in de hoek beland.

Je zou ‘m nog kunnen gebruiken als achterkant …

Een digitale presentatie van zoveel mogelijk resultaten volgt in november op de website. De foto’s die je hier ziet, laten een hele Round Robin zien die helemaal af is of eentje gedeeltelijk, waarvan de eigenaar het resultaat nog niet gezien heeft.

Volgend jaar mei weer een Meet&Greet modern quilten

In mei 2023 organiseren we weer een Meet&Greet Modern en de Round Robin staat vast wel weer op de agenda.

Zeer binnenkort komt de QuiltersgildeMQG Coördinatiegroep (wat een mondvol, hè) bij elkaar om alles haarfijn te evalueren zodat de volgende moderne Round Robin nóg meer tevreden deelnemers zal hebben.

Marjolein den Oudsten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *