Mijn aansluiting bij een Moderne Quiltgroep

De aanloop naar…..

Tijdens mijn werkzame leven zocht ik een hobby die ik tijdens en na mijn pensioen kon gaan doen en waarin ik mijn passie kon vinden. Dat is aardig gelukt.

Eind jaren ’80 heb ik een 3 jarige cursus textiele werkvormen gevolgd die ik met een diploma heb afgerond.

Begin jaren ’90 startte er een quiltwinkel in Hoorn, mijn toenmalige woonplaats. Daar heb ik een beginnerscursus patchwork en quilten gevolgd, met de hand en dat doe ik nog steeds. In 1992 ben ik lid geworden van het Quiltersgilde en ook heb ik mij toen aangesloten bij een Quilt-Bee in Hoorn. Daar heb ik ruim 20 jaar aan  deelgenomen. Met elkaar zijn we naar diverse tentoonstellingen van het Quiltersgilde geweest, daar heb ik veel van geleerd.

Traditioneel begonnen

In het begin werkte ik traditioneel, zowel in de stofkeuze als in het maken van de quilts. In de loop van de tijd heb ik meerdere workshops gevolgd met allerlei technieken. Daardoor ben ik overgegaan naar een  ‘moderne’ kleurkeuze van de stof. Ook zo af en toe het zelf verven van stof helpt mee om de kleuren te bepalen.

Na workshop dagen over Modern Quilten, gegeven door het Quiltersgilde, heb ik de volgende stap gemaakt. Ik heb mij aangesloten bij een Moderne Quiltgroep, ‘Modern Meppel’. Deze groep komt 1 x in de 3 maanden bij elkaar. Iedere keer werken we met een nieuw thema wordt om een top te maken. De tops die gemaakt zijn worden besproken. Er worden ‘tips & tops’ gegeven waar je verder mee kunt. Bij de volgende keer heb je de quilt af en een nieuwe top met het nieuwe thema.

 

Uitdaging opzoeken

In februari van dit jaar heb ik me opgegeven en ik kon meteen al aan de uitdaging meedoen! Mijn eerste bijeenkomst was in april. Voor elke uitdaging worden er ‘regels/thema’ opgelegd 😊 Deze keer was de uitdaging: een tekst (woord of gedicht), een complementaire kleur gebruiken, geen zwart of wit, 100 cm hoog – breedte vrij.

Nou, dan gaat het beginnen, de hersens beginnen te kraken en dat is nu net mijn bedoeling om weer getriggerd te worden om anders te denken etc.. Ik ben begonnen met iets te tekenen. Normaal ben ik daar niet zo van. Vaak resulteert het in dingen twee keer moeten doen, maar nu heb ik wel een keer getekend en dat bevalt me wel😊

De groep staat mij aan, nog even afwachten wat de groep van mij vindt😊 Ik vond het de eerste keer in elk geval een gezellige bijeenkomst met opbouwende kritiek en er werd veel gelachen. En dat is ook heel belangrijk!

Gerda Hoogland

Ben je ook op zoek naar een moderne quiltgroep bij jou in de buurt? Stuur een mail naar: marijke.nieuwenhuijsen@quiltersgilde.nl

Meer informatie over modern quilten vind je op onze website

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *