Thema ‘Code’

Moderne uitdaging: Thema ‘Code’

Elke drie maanden komen wij als Modern Quiltengroep Meppel, genaamd ‘MeMo’, bij elkaar. We spreken dan af welke uitdaging we voor de volgende keer gaan maken. Deze keer hadden we als uitdaging / thema ‘Code’ bedacht. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan barcode, QR code, pincode of een andere code.

De opdracht was om 1 kleur in tinten te gebruiken met daarbij zwart of wit. De hoogte moest zoals altijd 100 cm zijn en de breedte was vrij.

Gelukkig komen we maar eens in de 3 maanden bij elkaar want die tijd heb je wel nodig. Ik ben toch altijd wel een maandje bezig om na te denken over de uitdaging.

 

Puzzel

Aangezien ik veel puzzeltjes in de krant maak kwam ik op Sudoku terecht. Sudoku is een puzzel in codes. Deze keer wilde ik een witte achtergrond gebruiken. Regelmatig kocht ik witte stofjes dus leek het mij leuk om een variatie aan witte stofjes te gebruiken. Voor de kleur koos ik paarstinten.

Ik was er al gauw uit hoe ik de Sudoku  zou gaan uitvoeren. Ik wilde de Sudoku driemaal terug laten komen en telkens wat vakjes van de witte stofjes vervangen door vakjes in de kleur paars. Elk van de drie blokken zou dan moeten bestaan uit 9 blokken die elk ook weer bestaan uit 9 kleine blokjes.

Eerst ben ik gaan schetsen aan de hand van een ingevulde Sudoku. De Sudoku overgetekend op papier, alle 9 vakjes een letter gegeven en de kleine 9 vakjes een cijfer. Ik had nog een verdeelbak uit een hobbydoos, daar heb ik de vakjes genummerd en de gesneden blokjes met de paarstinten in gelegd. Zo kon ik goed de verschillende tinten uit elkaar houden. Hetzelfde heb ik gedaan met de witte blokjes .

Zo ben ik de blokken gaan opbouwen. Het was een precies werkje en ik moest goed opletten. Telkens pakte ik een rij blokjes om deze aan elkaar te naaien.

Naaien

Bij het eerste blok heb ik 2 paarstinten en 7 witjes gebruikt, in het tweede blok 4 paarstinten en 5 witjes en in het laatste blok 8 tinten paars gebruikt en 1 witje.

 

Deze keer wilde ik de breedte beperkt houden. De Sudokublokken heb ik rondom aangevuld met blokken van de witjes.

Toen de top klaar was heb ik op de bijeenkomst leuke en leerzame tips gekregen over hoe ik zou kunnen doorquilten.

 

 

Doorquilten

Rondom de blokken heb ik met wit stiksel vlak langs het blok doorgestikt en daarna een naaivoetje breed rondom de blokken. Toen ben ik verticale lijnen gaan stikken aan de rechterkant en aan de linkerkant heb ik horizontale lijnen gestikt, dit alles met wit garen en als variatie een paar lijnen met paars verloopgaren.

 

Dit is het resultaat geworden.

 

 

Hartelijke quiltgroet,

Jannie de Breuk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *