Algemene Tentoonstelling Rijswijk

Beeldmerk

Het Beeldmerk is gekozen en wordt nu overal gebruikt in de communicatie over de Algemene Tentoonstelling in Rijswijk.

Zoals iedereen inmiddels weet is gekozen voor de quilt van Jeanette van der Linde uit Zeewolde. De titel is: ‘Langs de lijn in Workum’

Thema quilts ‘Langs de lijn’

Er kunnen nog themaquilts worden ingestuurd tot 1 maart 2022. Tot nu toe zijn er 18 quilts aangemeld, maar dat kunnen er nog veel meer worden. Nu is de ervaring dat de aanmeldingen de laatste 2 weken voor de deadline kunnen  binnenstromen. Wij hopen dat nog veel leden zich aanmelden voor een themaquilt. Tenslotte willen we een mooie expositie in gaan richten.

Kunnen we op jullie rekenen om een themaquilt aan te melden?

We hebben ook aanmeldingen binnen gekregen waarvan de omtrek boven de 300 cm komt en dat is heel jammer. Deze leden hebben wij moeten teleurstellen en afwijzen.

LET OP: Afwijkende maat namelijk  minimale omtrek 200 cm en maximaal 300 cm.

Bijvoorbeeld een afmeting van 50 x 100 cm of 60 x 75 cm of 60 x 60 cm of 75 x 75 cm of 50 x 50 cm.

Aanmelden kan via de website of per post.  Nieuw is dat de aanmelding met 2 foto’s digitaal kan worden ingestuurd. Een foto van de hele quilt en een foto van een detail van de quilt.

Inleverprocedure

1 maart a.s. krijgen alle leden die een quilt hebben aangemeld van ons een e-mail met de inleverprocedure. In deze e-mail komt een antwoordformulier hoe de leden hun quilt willen inleveren. Dit formulier ontvangt de TTcie graag binnen een week terug.

Het handigste voor ons is om de quilts via de post te ontvangen. Gebruik een brievenbusdoosje, dan kunnen wij dit ook weer gebruiken om de quilt na afloop van de tentoonstelling in terug te sturen.

Als de quilts in andere verpakkingen worden opgestuurd bewaren wij deze niet, dan zullen wij voor het terugsturen een bubbelenvelop gaan gebruiken.

Wij hebben de bestuursleden van het Quiltersgilde bereid gevonden om als inleverpunt te functioneren. Ook bij de leden van de TTcie kunnen quilts worden ingeleverd. Alles gaat op afspraak en in overleg met het inleveradres.

Nieuw is dat de quilts ook op de laatste dag van de tentoonstelling, dus zondag 10 april a.s., kunnen worden meegenomen uit Rijswijk.  Uiteraard kan dit pas na 17.00 uur, als de tentoonstelling is afgelopen. Dit moet van tevoren op het antwoordformulier worden aangegeven. Meer informatie staat in de e-mail over de inleverprocedure. Het is belangrijk om dit goed te lezen, wij willen tenslotte dat alle quilts bij de makers terugkomen en dat er geen quilt zoekraakt.

Tunnel

Bij het afwerken van de quilt vragen wij aandacht voor de tunnel, maak deze niet te smal maar minimaal 10 cm breed. Dus geen andere vormen van ophangen zoals driehoekjes in de hoeken, maar echt een tunnel over de hele breedte van de quilt. Bij de veel gestelde vragen (FAQ) staat hoe je dat doet. LINK

 

Extra exposities

  • Het vleugelbeeld van Fleur van den Berg, wat eigenlijk te zien zou zijn op het Textielfestival 2020 in Leiden. Bekijk de video op ons YouTube kanaal VIDEO
  • Expositie van de quilts waar kaarten van zijn gemaakt door het Quiltersgilde
  • Quilts voor de Artquilt wedstrijd met thema: ‘Grenzen aan de Groei’. Deze inzendingen worden in Rijswijk gejureerd.
  • De quiltjes van de EQA met thema: ‘Draden zonder Grenzen’
  • Een expositie van de quilts van SAQA met thema: ‘Oriënt Expres’

Het belooft een gevarieerde tentoonstelling te worden.

Demo

Als TTcie zijn we met de redactie van Quiltnieuws aan het denken om een soort Quiltcafé in te richten waar bezoekers een (paas)werkje kunnen maken. Wij zijn nog bezig met de uitwerking van dit idee. Laten jullie je maar verrassen tijdens de tentoonstelling.

40 jarig Jubileum Quiltersgilde

Alhoewel we nu druk bezig zijn om de Algemene Tentoonstelling in Rijswijk vorm te geven, zijn we tegelijkertijd ook aan het denken aan het 40-jarige jubileum van het Quiltersgilde in 2023. Want 2023 wordt een feestelijk jaar. Met deze mijlpaal gaan we een eigen Algemene Tentoonstelling organiseren. Het thema voor deze tentoonstelling willen we in Rijswijk bekend maken.

De leden hebben dan ruim de tijd om een quilt te maken. We houden d.m.v. de nieuwsbrief, website, blog en Quiltnieuws iedereen op de hoogte.

 

Angels

De Broodfabriek is op zoek naar angels voor alle exposities. U kunt zich opgeven om een dagdeel te angelen en als dank krijgt u een toegangskaartje en een kop koffie. Meer informatie is te vinden op onze website en op de website van De Broodfabriek. Geef je hier op Angels

 

Voor alle vragen kunnen jullie ons mailen: ttcie@quiltersgilde.nl

Namens de Tentoonstellingscommissie

Jannie de Breuk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *