Vlaams-Quiltersgilde-Nonna-Coppieters-(overleden)-XX

Klazien doet verslag – het Vlaams Quiltersgilde

Terug van vakantie


Gewoonlijk maken wij na onze vakantie in Portugal een laatste stop in Parijs waar we dan nog een nacht blijven, zodat we de volgende dag als een speer naar huis kunnen rijden. Dit jaar had ik een mooi vooruitzicht, want halverwege dat laatste stuk was de tentoonstelling van het Vlaams Quiltersgilde. We waren er om half twee en konden er op ons gemak rondkijken.

Het Vlaams Quiltersgilde


Monique De Canne (bestuurslid) vertelde dat hun gilde 25 jaar geleden is opgericht. Ze houden maandelijkse bijeenkomsten met gastsprekers, organiseren atelieravonden, busreizen naar quiltfestivals en meer gezellige/leerzame uitstapjes. Door al die activiteiten is het ledental ondertussen meer dan verdubbeld.
Dit was de 5e keer dat er een tentoonstelling werd gehouden van werkstukken van leden. Daar was aan de Zebrastraat in Gent een prachtige ruimte voor, want er hingen veel grote quilts.  Meer informatie : Vlaamse Quiltersgilde op Facebook

Quilts


Amish, Mennonite, Scraps, maar ook veel quilts die zijn voortgekomen uit een opdracht waarvoor de makers een pakketje stofjes kregen die in een blokje naar keuze moesten worden verwerkt.

Het was voor mij een back-to-basic ervaring, want bijna alles was heel traditioneel en daar hou ik nog steeds veel van.

Klazien Hoomans

Ben je ook op een tentoonstelling? Wil je ook een keer iets schrijven ?  Maak wat foto’s en mail naar webmaster@quiltersgilde.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *