Copyright Josee Kool, lettering eindelijk Beekend

Beekend! Weekend? Nee, Bee-kend!

Hoe noem je een lang weekend weg met je quilting bee? Een bee-kend. En vorige week was het zover: we zijn met onze bee ‘de lachende bijtjes’ 4 dagen erop uitgetrokken! De voorbereiding was lang en gedegen. Het idee leefde al heel lang, en in februari zijn we begonnen met het zoeken naar een weekend dat voor iedereen van de 8 leden van de bee zou passen. Dat werd dus het weekend, sorry: Beekend van 17-20 november. Bijkomend gezellig detail voor mij was dat ik zaterdag de 18e jarig was, dus de verjaardagsvisite was gelijk geregeld!

Beekend locatie

Voor onze bestemming dat weekend konden we gebruik maken van een ervaringsdeskundige in onze groep. Hennie heeft regelmatig gelegenheid om een mooi park te bezoeken en kon ons dus van alles vertellen over de voors en tegens van bepaalde locaties. Voor het huisje hebben we gewerkt met een budget in gedachten, zodat het nog voor iedereen betaalbaar bleef. Dat stuurde ook onze keuze voor de datum – buiten allerlei seizoenen en dus in een daltarief. We kwamen uit op een 8 persoons luxe huisje in Overloon.

Beekend huisje buitenBeekend huisje binnen

 

 

 

 

 

 

In de voorbereiding gingen lijstjes heen en weer van de boodschappen op locatie voor de verschillende maaltijden, wie neemt een strijkplankje mee, wie de plasticfolie en hagelslag, wie een snijmat en lange liniaal. Je kent dat wel. Ik kreeg helemaal ‘schoolreisje-flashbacks’. Heerlijk meegegaan in het opbouwen van de spanning. En natuurlijk het dilemma: welke projecten mogen mee, welke laat je thuis?

Copyright Josee Kool - het is zover eindelijk beekend

Gemaakt door Josee Kool – eindelijk konden we beginnen aan ons Beekend!

Van start

Vrijdag hebben we ons verzameld in het centrum van Overloon om eerst gezellig te lunchen. Daarna zijn we langs geweest bij Quilt it & Dotty om uiteraard onze projecten verder aan te vullen. Eenmaal bij het huisje ontvouwde zich een soort militaire operatie: de auto’s werden snel uitgepakt. Slaapspullen verdwenen in de slaapkamers en naaispullen bleven beneden. De tuintafel stond binnen de kortste keren binnen en werd zeer grondig schoongemaakt en we konden van start!

     

Op vrijdagavond zijn we opgebleven tot na middernacht, zodat we gelijk mijn verjaardag goed konden beginnen. Compleet onverwacht kreeg ik een heel mooi cadeau van onze bee. Een mooi kussen met een friendship star van alle leden, en helemaal bijzonder: er zat ook een blauwe batik ster bij van Liset – een van de bijen die ons helaas ontvallen is. Erg ontroerend om zo’n mooi aandenken te krijgen! Het was een mooie aanleiding voor een groepsfoto met kussen, en eentje van mij met het kussen.

De lachende bijtjes met het cadeau kussen

De lachende bijtjes met het cadeau kussen

Marjolein met cadeau kussenZoals jullie kunnen zien ben ik er zeer blij mee!

Nu snappen jullie dus ook waarom er overal slingers op de foto’s staan – in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn de bijtjes bezig geweest om die op te hangen. Ik sliep in de slaapkamer ernaast en heb helemaal niks gemerkt. Ontzettend leuk om zo jarig te zijn!

Ritstasje

Het is ook nog goed gelukt om tussendoor lekker te naaien. Ik had een uitleg meegenomen voor een gevoerd rechthoekig ritstasje, en daar hebben we allemaal aan zitten werken. Wil je er ook eentje maken? De instructies die wij gebruikt hebben vind je hier. De binnenvoering vonden we vrij ruim, dus die zou je eventueel iets minder diep kunnen maken.

Verder heb ik mooi de tijd gehad om de lange hexagonnen en driehoeken op maat te snijden voor de Sarah Fielke BOM, en heb ik daar de eerste delen aan elkaar gezet. En nog wat appliqué voor een deel van een andere rand in die quilt.

 

Op maandagochtend hebben we nog uitgebreid ontbeten en alles weer in de auto gepropt. Blijft toch apart hoe je met meer thuiskomt dan je vertrekt op zo’n weekend.

 

We hebben een heerlijk Beekend gehad, voor mij met een extra gouden randje vanwege m’n verjaardag en het schitterende cadeau dat ik heb gekregen. Ik zit nog steeds lekker na te genieten van alle gezelligheid en kijk uit naar onze volgende bee in december. In Overloon hebben we ook aardig ingeslagen bij de bloemist met wat kerstversiering, dus dat wordt weer gezellig.

Ik wens jullie allemaal alvast heerlijke feestdagen, en mocht je nog een kadootje voor iemand willen maken dan kun je wellicht met zo’n ritstasje goed voor de dag komen!

Lieve quiltgroeten,

Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.