Ansichtkaarten project – Textielfestival Leiden 2020

De voorbereidingen voor het Textielfestival zijn in volle gang: de inschrijvingen voor de Museum Masterclass zijn gesloten (zoveel enthousiasme en kwaliteit… het laat ons uitkijken naar extra mogelijkheden).
De kunstenaarsprojecten zijn voorzichtig gestart door een kunstenaar aan een vereniging te koppelen.
De oproep voor de Ledenexpositie en de Wedstrijd zijn gedaan. Dan is er nog één project waar we  aandacht voor willen vragen om aan bij te dragen: het Ansichtkaarten project! (zie ook Quiltnieuws maart 2019, blz 53)


Tijdens het Textielfestival 2020 in Leiden laten 7 textiele verenigingen alle mogelijkheden binnen het textiel werkveld zien. Dat doen zij individueel maar vooral ook gezamenlijk. In het ansichtkaartenproject gaan de verenigingen met elkaar samenwerken en JIJ kunt daar ook een bijdrage aan leveren. Hoe vaak heb je al een kaartje naar het buitenland gestuurd of een vakantiegroet naar Nederland. Welk bericht of beeld zou je in een ansichtkaart vangen als je denkt aan de verenigingsthema’s: bagage, denkend aan thuis en over grenzen?Ansichtkaarten

De ‘ansichtkaart’ is een lapje in een van de volgende drie formaten: 5 x 5 cm, 5 x 10 cm of 10 x 15 cm. Belangrijk is dat het netjes is afgewerkt met bijvoorbeeld vilt, of een neutraal lapje stof aan de achterzijde of het kaartje heeft aan twee kanten een afbeelding. Leden van de verschillende verenigingen leveren lapjes in ‘hun’ techniek in. De verenigingen zijn verbonden in de drie verenigingsthema’s: Bagage, Denkend aan thuis of Over Grenzen.

 

Ook moet de kaart van textiel zijn en de vaste formaten van de ansichtkaarten hebben(van standaard kaart tot kattebelletje, te weten: 5 x 5 cm, 5 x 10 cm of 10 x 15 cm).  Je bent vrij in kleurkeuze en natuurlijk de (combinatie van) textiele technieken. We gaan de lapjes samenvoegen tot een groot kunstwerk.

Je kunt een of meerdere textielkaarten inleveren tijdens evenementen waar het Quiltersgilde aanwezig is, of uiterlijk voor 1 februari 2020 opsturen naar

Quiltersgilde
Gildenstraat 3
3861 RG  Nijkerk

 

PS. In de komende periode zullen er een aantal blogs over het maken van kaarten verschijnen, dus hou dit blog ook in de gaten!

 

Nienke Smit, voorzitter Textielfestival Leiden 2020

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *