Quiltweek bij Textile Research Centre Leiden tijdens Textielfestival

 

Tijdens het Textielfestival in Leiden, van 13-16 mei 2020, presenteert het Textile Research Centre (TRC) in Leiden een quilt- en quiltweek! Elke dag, ‘s morgens,’ s middags en ‘s avonds, zijn er workshops en lezingen over de geschiedenis, technieken, soorten, toepassingen en verschillende patronen die verband houden met deze oude techniek.

Amerikaanse quilt, ca. 1840 (TRC 2018.3119).

 

Textile Research Centre (TRC)

TRC is  nog aan het werk met het opzetten van het programma. Maar er is voldoende bekend om te zeggen dat Linzee McCree uit de VS aanwezig zal zijn, en uit Nederland Susan Cage, Beverly Bennett, Joke van Soest en Gillian Vogelsang-Eastwood (TRC-directeur). Zij zullen allemaal bijdragen aan de evenementen van de week.

Tegelijkertijd zal er de gelegenheid zijn om de quilt tentoonstelling van het TRC te zien, met het thema van 200 jaar Amerikaanse quilts. Te zien zijn ongeveer dertig quilts en quilt tops, met een breed scala aan blokken, patronen en materialen.  Allemaal gepresenteerd als een bron van inspiratie!

Zaterdagmiddag is er ook een feest in het TRC om al deze spannende (en inspirerende) activiteiten af ​​te ronden.

Zodra het programma beschikbaar is, zal het online gepubliceerd worden zodat belangstellenden zich kunnen registreren voor de verschillende activiteiten.

Hou de website in de gaten: https://www.trc-leiden.nl/index.php?lang=nl

 

Nienke Smit

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *