Vrolijke Muizenissen in mijn atelier.

Muizenissen en andere (on-)gemakken!

Nee, ik heb geen last van muizen waar dan ook.

Op tijd de dingen loslaten door een heerlijke wandeling in de natuur is voor mij soms noodzakelijk!

Op dit moment is het een druk “spoorboekje” bij de Quiltexpresse. Samen met Marjon Hoftijzer-Boer mag ik als machinist het treintje besturen.

Met behulp van vele enthousiaste mensen vanuit heel Nederland worden de quilts voor de Algemene Tentoonstelling in Deventer verzameld. De locomotief ligt al aardig onder stoom. Zodra de route samengesteld is kunnen de inleveradressen zich gaan voorbereiden. Eerst het innemen, controleren en labelen van de vele quilts, en dan…….
Och, zo ver is het nog niet.

Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Nou ja, halve werk. Er komt heel wat bij kijken om er een mooie tentoonstelling van te maken.

Tijd om aan een eigen quilt te werken is er op dit moment niet zoveel. Maar ik geniet van al die contacten om mee te (mogen) werken aan de tentoonstelling van het Quitersgilde.

Is tijd gemak of ongemak!?

Er liggen heel wat quilts te wachten op de eindstreep. Oftewel, er moet flink ge-quilt worden in huize Quebbel. De Mysterie van vorig jaar, een hexagonnen-quilt en een sampler.

De Mysterie 2017 vraagt om quiltteekjes

De Mysterie 2017 vraagt om quiltsteekjes

Ja echt, bij mij ligt de allereerste quilt nog als een top in de kast. Het heeft heel lang geduurd voor ik wist wat ik met al die blokken zou gaan doen. Totdat een grote batik-lap voorbij kwam en daarmee heb ik de blokken aan elkaar gezet. Al snel was de top met vulling en achtergrond een sandwich geworden.

Ik werk altijd met het “latten-systeem”. Lekker aan tafel en geen gedoe meer op de grond.  Met mijn oude botten moest ik regelmatig naar de fysio om alles weer een beetje recht te krijgen,… grapje hoor! Maar ik ben blij met dat systeem.

Ook deze stap van een quilt moet leuk verlopen. Zelfs het rijgen vind ik een leuke klus. Muziek of luisterboek en bij Quebbel vliegen de steekjes door de quilt.

Met gemak aan de slag

En omdat mijn quilts op een frame staan, zeker een grote, kan ik met gemak aan de slag. Elke dag een paar steekjes moet toch kunnen en lukken! Met gemak zou je denken.

Mijn Sampler op het quiltframe

Mijn Sampler op het quiltframe

Maar de tijd ontbreekt er vaak aan. Het is net alsof de tijd, mettertijd, sneller gaat. Ik kan nog zo goed mijn best doen om een dag- week- of maand-planning te maken. Voordat ik het weet zit die tijd er weer op.

Quilthoezen voor ons Kemperke!

Quilthoezen voor ons Kemperke!

Maar met gemak heb ik wel twee hoezen gemaakt voor onze luifel én stokken. Die instructie van Marjon over het maken van een juiste quilthoes is geweldig. klik voor meer info.

Dat is toch ongemak!!??

Als kersverse “Pensionado” dacht ik dat er meer tijd zou zijn voor mijn hobby’s. Maar niets is minder waar. Hij vliegt me soms weg en dan……..
Rust zoeken en doen wat kan en tevreden zijn met wat lukt!!
Anders komen er alleen maar Muizenissen in je hoofd.

Gek woord eigenlijk, dat muizenissen.

Effe googelen: – door de gedachte aan onaangename dingen gekweld worden – getob – zwaar gepeins – tobben over allerlei zaken – iets waarover men piekert – mijmeren – peinzen -.

 

De Muizenissen in mijn hoofd
Verjaag ik één voor één
Ik zet alle vensters open
En veeg ze er massaal doorheen.

 

Over muizen gesproken

 

Vrolijke Muizenissen in mijn atelier.

Vrolijke Muizenissen in mijn atelier.

Zo’n handig klein speldenkussentje! Bij mij zit er bij elk handwerkproject wel eentje. En ze zijn zo gemaakt. Als klein presentje maar ook voor jezelf. (klik voor meer info)
En tijdens het maken van een klein handig hulpje verdwijnen die muizenissen vanzelf.

 

Het gemak dient de mens

Gemak bij het sandwichen

Gemak bij het sandwichen

Er zijn vele hulpmiddelen en accessoires te koop. En niet alles is goed of handig in het gebruik.  Of het is erg kostbaar. Ik vind het ook een tak van sport om zelf naar een oplossing te zoeken die goed in het gebruik is of voor mij het beste werkt.

Een werk-quilt-kruk voor het gemak.

Een werk-quilt-kruk voor het gemak.

In de komende weken hoop ik op veel gemak. Zeker tijdens de vakantie. En dat wens ik jullie allemaal. Een zomer met vele zonnige ontspannen uurtjes om te genieten. Mét of zónder quilt-werk.

Een (t)huis heeft vele namen.

Een (t)huis heeft vele namen.

 

En het maakt niet uit waar je huis deze zomer staat. Misschien is het wel een tent of een camper of een hutje op de hei!

Geniet en laat de Muizenissen lekker waaien.
Groet van Maria en tot een volgende Quebbel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *