Voorbereidingen Algemene Tentoonstelling 2022

Tentoonstellingscommissie is al druk bezig

In oktober zijn we als nieuwe Tentoonstellingscommissie (= TTcie) bij elkaar gekomen samen met Inge van Koningsveld. Zij coördineert ons vanuit het bestuur.

TTcie bestaat uit Dyonne van de Watering, bekend van de bibliotheek Quiltersgilde, Ineke Scheepbouwer beheert de ledenadministratie, Gerda Hoogland is bestuurslid geweest en mijn persoontje Jannie de Breuk. Ik ben ook bestuurslid geweest.

We hebben alle 4 altijd mee geholpen tijdens de Algemene Tentoonstelling. Dus we weten in grote lijnen wat erbij komt kijken om zo een evenement te organiseren.

We hebben onderling de taken verdeeld en we hebben er zin in om deze ‘tussen’ Algemene Tentoonstelling in Rijswijk tot een succes te maken.

In 2022 zijn we, zoals al bericht is, in de Broodfabriek te Rijswijk als gast bij de Patchwork- en Quiltdagen. Dit jaar in een andere hal.

Alleen thema quilts

Deze keer alleen maar quilts met het thema ‘Langs de Lijn’ en let op met een afwijkende maat. Daar is voor gekozen omdat het een tussen jaar is. We hebben gekozen voor de quilts die door hun maat altijd buiten de boot vallen. Te klein voor de Algemene Tentoonstelling te groot voor de  tentoonstelling van Miniatuurquilts. Het tussendoortje heeft een afwijkende maat, namelijk met de minimale omtrek 200 cm en maximaal 300 cm.

Wij als TTcie zouden het heel leuk vinden als heel veel leden een quilt gaan insturen. Lees hier alle informatie

Aanmelden kan tot 1 maart 2022. Alle gegevens staan op de website van het Quiltersgilde. (aanmelden)

Wij zijn  nog druk bezig hoe jullie de quiltjes kunnen inleveren, daarover meer in een volgende nieuwsbrief en blogbericht.

Tunnel

Bij het afwerken van de quilt vragen wij aandacht voor de tunnel, maak deze niet te smal maar minimaal 10 cm breed. Dus geen andere vormen van ophangen zoals driehoekjes in de hoeken, maar echt een tunnel over de hele breedte van de quilt. Hoe maak ik een tunnel?

Vleugels

We zijn in overleg met Fleur van den Berg om het vleugelbeeld te exposeren. U weet wel van de vleugeltjes die massaal door onze leden zijn ingestuurd.

Quilts van kaarten

Vorig jaar zijn er kaarten gemaakt van de quilts die aangemeld waren voor de Algemene Tentoonstelling, die helaas door corona niet doorging. Wel heeft de redactie van Quiltnieuws van alle aangemelde quilts prachtig foto’s gemaakt en deze hebben we kunnen bewonderen in het september- en decembernummer van Quiltnieuws. De quilts waar kaarten van gemaakt zijn gaan we in Rijswijk exposeren als een aparte expositie. Inmiddels hebben de quilters van de kaarten bericht van ons ontvangen of zij mee willen doen.

Artquilt wedstrijd

Verder is er de Artquilt wedstrijd met het thema ‘Grenzen aan de Groei’. Je kunt nog mee doen want de sluitingsdatum is 1 februari 2022. Deze quilts worden ook geëxposeerd en gejureerd. Voor info: marjolein.vandereijk@quiltersgilde.nl

EQA

En de quiltjes van de EQA  met thema ‘Draden zonder Grenzen’ gaan we ook exposeren. Al met al wordt het weer een prachtige tentoonstelling met veel variatie.

 

Angels

De Broodfabriek is op zoek naar angels voor alle exposities. U kunt zich opgeven om een dagdeel te angelen en als dank krijgt u een toegangskaartje en een kop koffie. Voor meer informatie is te vinden op onze website en op de website van De Broodfabriek. Link Angels

 

Voor alle vragen kunnen jullie ons mailen: ttcie@quiltersgilde.nl

 

Namens de Tentoonstellingscommissie

Jannie de Breuk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *