TOM september

Paperpiecing

Paperpiecing is letterlijk vertaald: naaien op papier. Dit is een leuke en eenvoudige methode om heel nauwkeurig een patchwork blok te maken. Als ondergrond kun je ook theezakjespapier gebruiken. Het gewone papier haal je na het naaien weg. Theezakjespapier kun je laten zitten, dit is soepel genoeg om later dit blok te quilten.

Doordat je een tekening maakt en dan op de lijnen stikt kun je heel precies naaien. Zelfs een blok met hele kleine stukjes is heel nauwkeurig en netjes te maken. Deze techniek kan zowel met de hand als met de machine toegepast worden.

PDF downloaden

Ga naar de TOM-pagina (alleen toegankelijk voor leden met inlogaccount) en klik op het TOM september-plaatje. Je krijgt nu direct een pdf-file te zien. Zo te lezen of direct te printen. Wel zo makkelijk.

Uitleg en informatie

Als lid van het Quiltersgilde kun je in deze TOM-serie proeven aan verschillende basistechnieken. Nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie.

Voor uitgebreide uitleg en instructie over de talloze mogelijkheden van deze basistechnieken adviseren we je om een cursus (en dat kan weer!!) te volgen bij een van onze adverteerders. Inspiratie kun je volop vinden in onze bibliotheek.

Moeite met inloggen

We merken dat een aantal van jullie moeite hebben met het inloggen. Wij zijn er om jullie daarbij te helpen. Lees hier nog eens de instructie. Lukt het dan nog niet of heb je vragen?

Stuur dan een mail naar webmaster@quiltersgilde.com

Stuur een foto

Net als bij alle vorige TOM’s kun je ook dit keer een foto van je werk plaatsen in onze Facebookgroep: Quiltersgilde Bee.

Maak je geen gebruik van Facebook en wil je ons toch iets laten zien? Je kunt ook een foto sturen naar redactie@quiltersgilde.nl . Een selectie van foto’s die op Facebook of per mail gestuurd worden, gebruiken we dan in onze toekomstige blogberichten of in Quiltnieuws.

De TOM is exclusief voor onze leden, dus log in of word lid en ga lekker aan de slag met deze veelzijdige techniek.

Veel plezier en tot ziens via Facebook Quiltersgilde Bee of in Quiltnieuws.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *