t’Is weer voorbij die mooie zomer

Het afgelopen weekend was zondag de koudste 18e september die ooit gemeten is. Heerlijk quilt weer en fijn om  bezig te zijn met de lapjes en draadjes. Ik word er zo blij van dat het koude weer mij niet deert.

Experimenteren

Een weekend lang heb ik met de punchmachine in mijn wild geweven lap geprobeerd wat meer gelaagdheid aan te brengen. Tot nu toe nog niet naar mijn tevredenheid,  maar uit ervaring weet ik dat stug doorwerken loont. Kortom, het word vervolgd.

 

Aan de slag

Ook de textielgroep teQStiel is na een lange zomerstop weer van start gegaan. In de eerste bijeenkomst hebben wij onze ontwerpen laten zien.  Een super  bijeenkomst en geweldig om een winter lang met ons thema ‘ onder de oppervlakte’ aan de slag te gaan.

Ik ben vooral geïnspireerd door het locatietheater ‘Het verdriet van de Zuiderzee’. Op een prachtige avond begin september aan het klif van Oudemirdum bij het IJsselmeer. Zomaar, tot s’avonds laat in een shirtje op de tribune. Een indrukwekkende voorstelling over de afsluiting van de Zuiderzee en de inpoldering. Er werd regelmatig gelinkt aan de huidige problematiek en ik kan er mee aan de slag voor wat betreft ‘onder de oppervlakte’.

Expositie

En net als aan de zomer komt er ook aan de zomerexposities een eind. Als laatste heb ik mijn werk in de Weerribben opgehaald. Samen met mijn lief was het zwoegen om de palen uit de drassige zuigende veengrond te krijgen, maar het werk is weer thuis.

In oktober heb ik nog een laatste happening met het kunstcollectief Diversity. Hoewel wij nog een beetje aan het bijkomen zijn van de mooie expositie in galerie Muiden hebben wij inmiddels ook een ontwerp  voor de kunstbeurs in Zutphen gemaakt. Ik heb nog nooit aan een kunstbeurs meegedaan en het is voor mij nog wel een dingetje. Gelukkig heb ik steun aan mijn veel meer ervaren collega’s en uiteindelijk zal het wel goed komen.

Textiel plus festival

Van 13 t/m 15 oktober wordt in Rosmalen het Textiel Plus Festival gehouden.

Er is van alles te zien en te doen en er is een extraatje.  NTFS, Het is een afkorting die staat voor: Neverending Flag Textile+ Story.

Het Idee

Aan iedereen die van handwerken houdt wordt gevraagd  een vlag te maken ter grootte van een A4 blaadje papier met als thema: compassie (medeleven, medelijden) en het welzijn van de aarde. Die worden in een lange ketting van vlaggen tentoongesteld op het Textielfestival in Rosmalen en verkocht bij opbod. De opbrengst gaat naar activiteiten van The Pollinators voor het maken van betere leefomstandigheden voor bijen en andere nuttige insecten.

Wil je er meer over weten, op de website van het Textielplatform  staat het hele verhaal.

Een leuke uitdaging en je hebt nog voldoende tijd om een mooie vlag te maken.

Veel plezier en een hartelijke groet,

Jo Huijsman

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *