Zoeken naar oplossingen: werken met het thema Winter

Vaak schrijf ik, terwijl ik bezig ben, met met iets wat ik nog niet kan laten zien. Dan moet ik iets anders verzinnen om in dit blog te schrijven. Dat heeft vaak te maken met werk voor de internetgroep https://De-Uitdaging.blogspot.nl. Afgelopen week heb ik het nieuwe thema geplaatst, daarom kan ik er nu over schrijven.

dsc00541

Thema WINTER, naam SPOREN.

 

Het thema is WINTER, het verhaal hierover kun je door op de link te klikken. Het probleem waar ik mee zat was, hoe ga ik de sporen van fietsbanden op mijn werk realiseren. Ik had in ieder geval een fietsband nodig, daarvoor ben ik langs de fietsenmaker gegaan en gevraagd naar een oude fietsband, ik kon er net zoveel meekrijgen als ik wilde! Daarna begint het sloopwerk, de band wordt stevig van 2 metalen ringen, dit heb ik eraf gesneden.

fietsband

Fietsband

Daar wordt de band een stuk flexibeler van! Het volgende probleem diende zich aan om getackeld te worden, de band moest op een plankje geplakt worden om er mee te kunnen stempelen en monoprinten. Dubbelzijdig tape gaf niet de oplossing, de band loopt rond en het tape is daar te zwak voor om de band vlak te krijgen. Een kennis met kit bracht de oplossing, met een extra plankje op de fietsband en lijmklemmen bleef het zitten en werd het mooi vlak.

stempel

Stempel

Monoprinten is een techniek of materiaal met reliëf in een dunne laag verf te drukken, wanneer het materiaal wordt verwijderd blijft de afdruk achter in de laag verf. Voorzichtig een lapje er overheen, goed wrijven en het lapje weghalen en de afdruk staat op het lapje. Met de materialen waarmee je hebt gemonoprint kun je na het weghalen stempelen. Zo heb je dan een positieve en negatieve afdruk.

monoprint

Monoprint

gestempeld

Gestempeld

Hiermee is een hele stapel afdrukken ontstaan, waarmee ik de banen kon vormen. Er zijn altijd stukken die niet goed hebben afgedrukt. De fietssporen zijn uit de stof geknipt en met behulp van Vliesofix op de ondergrond gestreken. De patroontjes op de fietsband zijn daarna met behulp van de BSR voet van Bernina rondom vastgenaaid.

eindresultaat

Mono-print en stempel

Soms moet je het wiel zelf uitvinden, wat een leuke uitdaging is

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.