Verhaal bij een quilt 6: Scrapyard

Mijn quiltvriendin en ik hadden onafhankelijk van elkaar het Improv Handbook for Modern Quilters besteld en we besloten dat we dan ook maar iets moesten gaan maken. Ik kreeg een handvol scraps uit haar voorraad mee, vulde die aan met wat effen resten van mezelf en ging in december 2020 aan het werk.

Van nature ben ik een millimeter neuroot, dus het kostte wel enige moeite om de liniaal los te laten en zomaar in dingen te gaan snijden. Gaandeweg ging het steeds makkelijker, dus die winst heb ik geboekt.

Twaalf verknipte “blokjes” moesten uiteindelijk samen iets worden en toen kwam het idee van gebrandschilderde ramen bovendrijven. Vele, vele meters zwarte strips heb ik gesneden om tussen het wit te naaien.

Gelukkig had ik net voldoende achtergrondstof om er een geheel van te maken.

De stof van de achterzijde was niet geheel toereikend, maar door er een toepasselijk detail aan toe te voegen lukte het toch.

Het meeste is uit de vrije hand gequilt, ook een vaardigheid die ik moest ontwikkelen.

Al met al ben ik best tevreden over deze quilt die ik in januari 2021 voltooide en de titel Scrapyard (95 x 210 cm) heb meegegeven.

Een Affo

De quilt met de patrijzen (A Gathering, 120 x 145 cm) is een ontwerp van Barbara Persing. In het voorjaar van 2020 gesandwiched, maar pas vorige week gequilt; een Affo dus.

Birgit Fortgens

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *