Steekje voor steekje

De draad weer oppakken

Als het handwerken je van kleins af aan geleerd is, bij mij door mijn moeder, dan valt het een beetje tegen om de draad weer op te pakken. 
Maar met de wetenschap dat handwerken heel goed is voor lijf en leden én voor je geest, dan moet het lukken.
Met de instructies en de nodige adviezen van de therapeuten ga ik aan de slag.

Maria-aan-het-werk

Met aandacht én de juiste houding van duim en pols gaan de steekjes niet zo snel. Gek genoeg geeft het wel rust en ontspanning in mijn hoofd. Zou het dan echt waar zijn wat door sommige deskundigen wordt beweerd! “Repetitieve bewegingen stimuleren de aanmaak van het ‘geluksstofje’ serotonine in je brein.”
Och, het maakt mij niet uit. 
Weer heerlijk met mijn hobby bezig zijn is gewoon fantastisch!

handen Maria

Schering en Inslag

De eerste kleine werkjes zijn goed gegaan. Dus ik dacht, laat ik wat nieuws oppakken. Door leuke omstandigheden, huizen we op dit moment in een soort van TinyHouse. Daardoor heb ik niet de beschikking over al mijn lapjesvoorraad. Maar er zijn wel een aantal scraps aan boord. Met behulp van internet en lieve quiltvriendinnen, heb ik een begin gemaakt met “weven”. Oftewel het patroon Schering&Inslag. In Quiltnieuws nummer 111 van maart 2012 stond een mooie uitleg! Maar ja die had ik niet bij de hand. En dan zijn er wéér die quiltvriendinnen op afstand die je helpen, Super toch?

hoe-beginnen-we

 

De vraag hoe teken ik alles en hoe start ik met het patchen? Met die uitleg van ons “club-blad” is het een fluitje van een cent!

 

Al snel is er resultaat. Het is even een gepuzzel welke lapjes waar moeten komen. Maar als je eenmaal de slag te pakken hebt…..dan gaat het haast vanzelf. 

En wat een heerlijk (vakantie-)werkje is dit.
Heerlijk steekje voor steekje met de hand. En ik heb nu ontdekt dat een lange naald beter voor mijn hand is. De vingers kunnen dan ook meewerken. En de duim blijft in een mooie boog staan. 
Nu is de vraag,…….heb ik stofjes genoeg!?
Ik zie wel.
Het bezig zijn, mét veel pauzes en veel, heel veel lees-momenten, geeft mij een goed gevoel.Op FB en op forums kwamen de afgelopen week veel schering en inslag voorbij.
Leuk om al die verschillen te zien.
En het geeft stimulans om door te gaan.Groet van Quebbel, Maria Teeuwe-Holtslag.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *