Quiltnieuws 159Waarover kun je lezen?

 

Gerda de Jong woont in het Noorden van ons land, op het Hogeland. Daar is een plaats die Kleine Huisjes heet. En dat is nu precies wat Gerda voorstelt in het Tussendoortje: Tiny Houses. Alleen was dat dorpje  niet haar inspiratiebron.

Ook heeft Gerda voor Project Q een kussen gemaakt met tulpen in een vaas, zo heerlijk voorjaarsachtig. Dit artikel kun je lezen na het hoofdartikel over kussens. Marlies van Huijgevoort heeft zoveel kussens ontvangen van onze lezers: dan heb je helemaal zin om het kussen van Gerda te maken.

Iets heel anders is het artikel van Liesbeth Wessels over roesten, ook zeer interessant. Liesbeth haar quilt staat op de voorkant van Quiltnieuws deze keer: inspiratie uit Marokko.

 

 

Reizen, quiltgroep en naaiende kinderen

Een quilter op reis en wat hij/zij tegenkomt aan inspiratie. Je kunt het verhaal van Elfriede Grooten hierover lezen; ik ga nog niet verklappen waar ze naar toe liep.

Quiltgroep ‘Out of the Box’ stelt zich aan je voor. Ze leerden elkaar kennen in De Lakenquilters en wilden naast die fijne groep, iets meer uitdaging en gingen aan de slag.

Jannie de Breuk is bezig geweest met haar kleinzoons en allen waren trots op het resultaat.

 

Art quilten en ook oude én nieuwe quilts

Onze vaste gastredacteur Lia Meiborg schrijft in Ontstaan over een Prinsesje naar aanleiding van jaren plezier in De Efteling. De gebroeders Grimm hielpen ook een handje met de inspiratie.

In de rubriek ‘Zo kan het ook’ is Tineke Nauta even terug als gastredacteur. Ze geeft een wat ouder patroon weer nieuw glans in heftige kleuren.

Dit jaar een andere Mysterie! Margie Broens heeft voor jullie een prachtige mysterie ontworpen; hoe groot die precies zal worden is nog niet bekend, maar je kunt alvast aan de slag.

 

 


Nog meer

Er staat natuurlijk nog veel meer in waar je over geïnformeerd zoals de data van de regiodagen van komend voorjaar. Of artikelen waar je inspiratie van krijgt zoals de kaarten van Nellie Bal, de tas van Gert of het landschap van Paulien.

Kortom voor elk wat wils.
Misschien is Quiltnieuws al op de mat gevallen?
Zo niet dan zal dat snel wél zo zijn.

 

Marjolein den Oudsten

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *