Weer fijn op reis…Hilda ‘on-the-road’

Alleen al van het voorbereiden van mijn tas voor ‘on-the-road’ word ik blij. Welk project mag mee? Wat ga ik er voor meenemen?

Deze keer had ik zin in het tweede gedeelte van mijn eindopdracht voor Quilten Speciaal 14. Ik had de panden al geknipt (Ja! Het zijn natuurlijk kledingstukken haha) en had de naaimachine gedeeltes al gedaan. Dus alleen nog stofjes kiezen, garens, naalden, en dan de vraag “hoe pakken we het allemaal mooi in zodat ik efficiënt kan werken?”

De zoektocht naar goeie lapjes… stukjes van knippen, want niet te veel en te groot…

Ik ga op reis en ik neem mee

In verschillende ziploczakjes zitten:

  • Batikjes en Kaffe Fassettstofjes
  • Zijde in soorten en maten
  • En doorzichtige en glimstofjes.

Dan een ziploc voor garen, keurig op halve kerstkaarten met inkepingen gewikkeld en eentje voor mijn bakje met naalden en een kleine borduurschaar, waar ook het te bewerken pand in gaat.

Alles in de handigste tas:En het werkt zo fijn dames!

Kijk maar wat tot nu toe de resultaten zijn:

                

Inspiratie

Tijdens het bezoeken van musea, bv het Heard Museum voor Native American Art doe ik ontzettend veel inspiratie op. We zien zulke mooie dingen. Veel inspirerende motieven, zoals hieronder op de foto.Maar ook tijdens de wandelingen zien we prachtige dingen waar ik door getriggerd word.Vandaag kwamen we in het Fort Sumner, een plek waar Navajo Indianen gedwongen heen moesten in een jarenlange ballingschap. Dat was een “wandeling” van zo’n 400 mijl, die “The Long Walk” werd genoemd. Ervaringen zijn terug te zien in de kunst die gemaakt wordt.

Kijk maar eens naar dit schitterende weefwerk.Naast de indrukwekkende dingen ook echt op z’n Amerikaans gekke dingen. In Roswell is in 1947 iets gevonden waarvan veel mensen geloven dat het een UFO is. Ze hadden daar in de Calico Cow Quiltshop alienstofjes en patronen.

             

In de verschillende quiltwinkels haal ik de ‘row-by-row’, voor mijn quiltvriendinnen van onze bee Quiltzee. Daar geen foto van, al zouden ze dat wel willen!

Morgen reizen we naar Santa Fé, waar we Facebookvriendin BJ Stokey gaan ontmoeten. Via het Kaffe Fassettforum kregen we contact. Ik verheug me er enorm op!

Wordt vervolgd…

Lieve groetjes,

Hilda Wessels

PS Alle eindwerkstukken van Quilten Speciaal 14 zijn te zien tijdens de Algemene Tentoonstelling in Deventer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *