meters maken

Quiltweekend met een uitdaging

Het quiltweekend van het Quiltersgilde

 

Eindelijk was het zover. Ik had zo’n zin in het quiltweekend, waar ik voor de 5de keer aan deelneem.
Vrijdagochtend met een volgepakte auto naar Driebergen naar de Bergse Bossen, een prachtige locatie midden in de bossen. Een volgeboekt quiltweekend met 34 leden waarvan 14 nieuwe deelnemers. Het is altijd weer leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.
meenemen op Quiltweekend

Jannie mee op Quiltweekend

Een nieuw jasje

 

Elfriede, Marijke en Jeanette ontvingen de deelnemers. Na het welkom van Jeanette gaf Elfriede de presentatie over het thema: “Een nieuw jasje”. De presentatie ging over Stijl en over MQG (Modern Quilt Guild). Het thema sloeg ook op de nieuwe locatie.

De deelnemers werden over 3  zalen verdeeld.
Toen begon het: denken en nog eens denken. Mijn inspiratie kwam nog niet erg naar boven. In de mooie lesbrief stonden voorbeelden, maar nog kwam ik er niet uit. Op Pinterest bij Modern Quilting gaan zoeken en ineens kreeg ik een idee naar aanleiding van een plaatje. Ik ben lid van de Grunge-stoffenclub van de winkel Quiltkompas dus die stofjes had ik meegenomen. Quiltkompas was aanwezig op zaterdag, dus als  ik te kort zou komen,  kon ik  in de winkel  kopen.
Grungestoffen

Ontwerpen en balans vinden

 

Eerst een beetje mijn idee gaan tekenen. Het werden blokjes en driehoeken die van donkernaar licht zouden lopen. De afmeting van de blokjes bepalen is niet zo moeilijk, maar de blokjes met driehoeken bepalen is lastiger. Rekenen is toch al niet mijn sterkste kant. De driehoeken moeten net zo groot worden als de blokjes. Zes kleuren uitgekozen en g

aan snijden en naaien. Toen begonnen aan het uitleggen maar ik vond het helemaal niet mooi die 6 kleuren door elkaar.

een begin maken
Eerst maar gaan lunchen en dan zou ik wel weer zien. Uiteindelijk met behulp van Marijke en Elfriede er nog 3 kleuren bij gekozen en toen zag ik het, dit wordt goed. Alles uitgelegd en een foto gemaakt en toch weer een paar blokjes wijzigen, weer een foto gemaakt en zo een tijdje door gegaan. En toen vond ik de balans goed.

 

 

Even afstand nemen en ben ik in de andere zalen gaan kijken hoe iedereen aan het werk was en wat een diversiteit aan ontwerpen, zo leuk om te zien.

Het naaien kon beginnen, wel een secuur werkje want alle ‘kruispuntjes’ moesten wel in elkaar vallen.

gezelllig aan het werk

 

 

Terugblik

 

Zaterdagavond een show en tell. Er was veel werk meegenomen door iedereen, prachtig om te zien.

De dagen vlogen om en ineens was het zondag en kwam het eind in zicht van het weekend.
Het Quiltweekend is altijd een heerlijk weekend om alleen met quilten bezig te zijn. Je wordt lekker verwend en hoeft nergens aan te denken. Niet ‘wat zullen we eten vanavond’ of ‘o ja die was moet nog gedraaid’.

Het was een fantastisch weekend met dank aan Elfriede, Marijke en Jeanette. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar. Het was top!

Jannie de Breuk, een enthousiaste deelneemster

Ook meedoen volgend seizoen ? In Quiltnieuws 136 (juni 2018) wordt het nieuwe thema bekend gemaakt en dan is ook aanmelden weer mogelijk. Hier kun je meer lezen over de midweek of het weekend van het Quiltersgilde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *