Over een Baltimore quilt die in een koffer verborgen zat

6 september 2019.

Na lange tijd verborgen in een koffer te hebben gezeten is eindelijk een oude quilt weer boven water: mijn geliefde Baltimore quilt. Gemaakt in de tijd dat ik in Singapore woonde en met Bali Batiks Tie Dye stoffen geappliqueerd.

Mijn Baltimore quilt

 

Een van de kenmerken van een Baltimore quilt is dat op alle blocks waaruit de quilt bestaat meestal een bloemenmotief geappliqueerd is. Ook andere figuren zoals gebouwen of vogels worden gebruikt als onderwerp. Baltimore quilts waren onder andere ook aanwezig op het Festival of Quilts in Birmingham afgelopen augustus. Op de blog van Laura’s quiltatelier kun je hier meer over lezen.

Drie-dimensionaal

Wat ik heel leuk vond om te doen was om de bloemen drie-dimensionaal aan te brengen, alsof ze van het doek af kwamen. Sommige bloemen zijn daardoor heel dik geworden, andere zijn gedeeltelijk vastgezet.

Bloemenmand

 

Dahlia’s

 

Mandje met vogel en roosjes

Deze quilt heb ik zo’n 18 jaar geleden met heel veel plezier gemaakt. Als ik hem nu zou maken zou ik denk ik meer werk van de border maken, meer blaadjes toevoegen. Ik ben blij dat deze quilt weer boven water is. Hoewel ik op dit moment niet weet wat ik er nu mee zal gaan doen. Voorlopig ligt hij opgerold boven op de kast tussen een heleboel andere quilts.

Nieuw familielid

Sinds 3 weken wonen we in ons nieuwe huis en veel spullen moeten nog een plekje vinden, andere spullen heb ik ergens neergelegd maar ik weet even niet meer waar! Veel spullen hebben we weggeven of weggedaan. Ook de voorraad stof zal kleiner moeten worden en ik vind het dus heel lastig om nu te bepalen wat ik straks waarschijnlijk niet meer zal gebruiken. Maar dankzij onze nieuwe pup van 11 weken oud stel ik dat lekker even uit! ;) Deze Parson Russel terrier houdt mij voorlopig wel even zoet!

Stoffel (9 weken) in een Ghanese mand

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *