variatie op een blok

TOM April

Voor beginners en gevorderden

Zoals jullie wellicht wel meegekregen hebben, hebben we vorige maand een vragenlijst rond laten gaan onder leden en niet-leden om te inventariseren wat er leeft en wat men van het Quiltersgilde verwacht.

Er wordt nog hard gewerkt om alle schriftelijke toelichtingen uit te werken maar een van de opvallendste en vaker terugkomende opmerking was of we ook wat meer aandacht aan de beginnende quilt(st)er zouden kunnen geven. Aan dat verzoek willen we  graag gehoor geven.

Soms zijn de dingen zo vanzelfsprekend voor ons dat we wel eens vergeten dat dat voor een ander helemaal niet zo vanzelfsprekend hoeft te zijn. In deze TOM van april gaan we dan ook heel  basic aan de slag met het nine-patch blok. Dat blijkt uiteindelijk  zó veelzijdig te zijn, dat ook de gevorderden zich wellicht geïnspireerd kunnen voelen. Laat je uitdagen!

variatie op een blok

 

(Online) workshops

Beginners willen we ook zeker aanraden om eens een cursus of workshop te volgen. Niets zo stimulerend als met (enkele) medecursisten onder leiding van een ervaren docent aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld bij  een van de vele quiltwinkels die we in Nederland rijk zijn. In deze tijd is dat wellicht lastiger te realiseren maar er zijn ongetwijfeld mogelijkheden (en er komen betere tijden, zeker weten!). Bovendien is er op internet natuurlijk ook heel veel te vinden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Theresa Downunder .

blok variant

Stuur een foto

Net als bij de vorige TOM kun je ook dit keer een foto van je werk, gebaseerd op de nine-patch, plaatsen in onze Facebook Bee.

Maak je geen gebruik van Facebook en wil je ons toch iets laten zien? Je kunt ook een foto sturen naar redactie@quiltersgilde.nl . Een selectie van foto’s die op Facebook of per mail gestuurd worden gebruiken we dan in onze toekomstige blogberichten of in Quiltnieuws.

De TOM is exclusief voor onze leden, dus log in of word lid en ga lekker aan de slag met dit veelzijdige blok.

Veel plezier en tot ziens via Facebook Quiltersgilde Bee of in Quiltnieuws.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.