Een traditionele Logcabin voor een Moderne Quilt groep

Sinds kort maak ik deel uit van een ‘Moderne’ Quilt groep: 4 dames die samen de uitdaging aangaan om traditionele quiltblokken, zoals de Logcabin, in een modern jasje te steken. Ieder van ons heeft natuurlijk haar eigen stijl en kleurgebruik en als we dan samen gaan komen tijdens een quiltbee zal het heel leuk zijn om elkaars werk te gaan zien en te bespreken.

De traditionele uitvoering van de Logcabin

De eerste opdracht

De eerste opdracht is het maken van een moderne versie van de Logcabin patroon. We hebben met elkaar afgesproken dat we allemaal voor dezelfde afmeting gaan maar de kleurkeuze en stofgebruik laten we helemaal vrij. Om tot een idee te komen hoe ik dit ga aanpakken kijk ik graag rond op Instagram. Ondertussen besluipt mij de gedachtes dat ik eigenlijk niet de regels van modern quilten weet, zijn er eigenlijk wel regels?, moet je persé werken met effen stoffen, wat is negatieve ruimte en hoe pas je dit toe, etc. Allereerst selecteer ik een aantal lappen stof en spreid die uit op de grond… Hah! Daar is mijn hondje als de kippen bij!

Lekker op de stoffen van de bazin liggen

Aan de slag

Traditioneel is het middelste vierkantje, het vuur, rood van kleur. Dus neem ik het hoofd van de haan met de rode kam. Daaromheen naai ik stroken met verschillende breedtes vast. Bij elke nieuwe strook selecteer ik een nieuwe kleur die goed ‘aanvoelt’, ik heb dus geen vooropgesteld plan.

 

Ik heb nog even een paar weken de tijd voordat we weer samen komen, maar ik heb alvast een paar pogingen gedaan om de logcabin op een andere manier te benaderen.

 

Raak ook geïnspireerd!

Door bij een quiltgroepje te gaan krijg ik weer zin om nieuwe projecten te gaan maken. Je ontmoet gelijkgestemde quilters en je moedigt elkaar aan om iets nieuws uit te proberen. Zeker in deze onzekere tijden merk ik dat nieuwe uitdagingen mij goed doen.

Mocht je meer willen weten over moderne quilt groepen kijk dan op deze pagina van het Quiltersgilde . Op de website van de Dutch Modern Quilt Guild (Dutch MQG) vindt je natuurlijk nog meer info over modern quilten. Ook zijn er HIER leuke voorbeelden te vinden. Last but not least: wil je weten hoe dit project verder gaat, hou dan mijn Instagram account in de gaten ;-)

Groetjes en vrolijk pasen! Hilde Hoogwaerts

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.