Oproep aan alle traditionele quilters

Het valt de meeste lezers van onze blogberichten waarschijnlijk niet op. Maar op de diverse dagen van de week publiceren we verschillende blogberichten.

Blogberichten

Op vrijdag

Op de vrijdag hebben we een vast team van bloggers die afwisselend een blogbericht schrijven over de quilts waar zij aan werken of over andere quilt gerelateerde activiteiten die hen bezighouden. De vrijdag is ook de aangewezen dag voor onze gastbloggers; bloggers die eenmalig of slechts af en toe een blogbericht schrijven. Een aantal voorbeelden van blogberichten van gastbloggers zijn DIT blogbericht en DIT blogbericht.

Op maandag

De maandag is de vaste dag voor mededelingen vanuit het bestuur, bijvoorbeeld de aankondiging van een expositie of van de Algemene Leden Vergadering. De komende tijd zal er veel aandacht worden besteed aan het 40-jarige jubileumjaar 2023. HIER kun je bijvoorbeeld informatie vinden over de Algemene tentoonstelling die we in 2023 in Nijkerk zullen houden.

Op woensdag

Tot slot, de woensdag. Op de woensdag worden vooral berichten geplaatst die gaan over modern quilten en art quilten. Op DEZE pagina kun je meer informatie vinden over modern quilten en op DEZE pagina over art quilten. Van oudsher hield het Quiltersgilde zich vooral bezig met traditioneel quilten. Daarom werd besloten om speciale aandacht te besteden aan het moderne quilten en het art quilten en op de woensdag plaatsen we afwisselend een blogbericht over een moderne quilt en een blogbericht over  een artquilt, of over technieken die betrekking hebben op modern quilten of op art quilten.

Hieronder een paar voorbeelden van deze blogberichten:

Moderne quilt:

Art quilt:

Maar nu…

Tijden veranderen en we zien dat de traditionele quilt nu misschien een beetje te weinig aandacht krijgt. Om die reden hebben we besloten om op de woensdag ook aandacht te besteden aan de traditionele quilt. Hieronder een paar voorbeelden van blogberichten over meer traditionele quilts of van beginnende bloggers:

Oproep

Om deze reden doen we een oproep aan alle traditionele quilters. Om de blogberichten op de woensdag – eens in de drie weken – te maken, hebben we jullie nodig! Maak een paar mooie foto’s van je traditionele quilt en geef er een beschrijving bij. Hierbij kun je denken aan de volgende onderwerpen:

  • Is de quilt volgens een patroon gemaakt? Van wie?
  • Is de quilt handgemaakt of machinaal gemaakt?
  • Voor welke kleuren heb je gekozen? En waarom?
  • Welke problemen kwam je tegen bij het maken van de quilt? Of wat liep juist super lekker?
  • Wat is het verhaal bij de quilt?
  • En alle andere informatie die je met ons wilt delen.

Stuur je bericht naar webmaster@quiltersgilde.nl

Wij nemen dan contact met je op over de plaatsing van het blogbericht. Uiteraard kijken we van te voren samen naar de tekst en de foto’s en schaven we een beetje als dat nodig mocht zijn. Het hoeft niet perfect te zijn, gezellig en informatief is al voldoende!

Alvast bedankt!

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *