Hoogtepunten

De afgelopen periode was er één vol met hoogtepunten:

Patchwork-en Quiltdagen in Rijswijk

Een bezoek aan de Patchwork-en Quiltdagen in Rijswijk. De grote tentoonstelling van de Colorminds, een hernieuwde ontmoeting met Mr Oh. De curator van de Koreaanse tentoonstellingen die we vorig jaar hebben leren kennen in Frankrijk en de vele andere prachtige tentoonstellingen. Ook super leuk om Julliette Eckel weer te ontmoeten. Zij had mij geïnterviewd voor het tijdschrift International Textilkunst en nu een exemplaar voor mij meegebracht.

 

Artikel in Textilkunst international

 

In diverse tentoonstellingen hing ook werk van internationale vrienden, waar natuurlijk een bewijsfoto naar toe moest.Pour l’Amour du Fil

Het quiltfestival in Nantes, Pour l’Amour du Fil, waar ik niet zelf was, maar wel mijn Jasje ‘Die mooie Molen’. Gelukkig kreeg ik van diverse kanten foto’s toegestuurd. Het jasje heeft de 6e prijs gewonnen in de quiltwedstrijd met het thema Molens.

 Quiltfestival Noord Groningen

Het Quiltfestival Noord Groningen. We hebben het geweldig gehad daar. We hadden met ons drieën, Nienke de Lange, Anke Pradel- Schönknecht en ik de beschikking over de Johannes de meerdere kerk. De tentoonstelling werd goed bezocht, zo’n 1100 bezoekers werden er bij ‘onze’ kerk geteld. Het was leuk om oude bekenden en nieuwe belangstellenden te zien en te spreken. Door de constante drukte hadden we jammer genoeg nauwelijks mogelijkheden om zelf de andere geweldige tentoonstellingen te bezoeken.

Voor degenen die er niet bij konden zijn of voor wie nog eens wil nagenieten: op de facebookpagina Artquilten in Beeld heb ik zo veel mogelijk posts gedeeld over het Quiltfestival.

{Let op dit is een besloten Facebook groep, je kunt alleen de inhoud zien indien je er lid van bent}

 

 

 

Gallery Enseoul

De ontmoeting met Higi en Mingi Yung in Amsterdam. Jonge Koreaanse Textielkunstenaars die tot 14 juli een tentoonstelling hebben in Gallery Enseoul in Amsterdam. Mingi heb ik in 2018 in Houston (Quiltfestival) leren kennen en zijn zusje en moeder in 2019 bij de Textielbiennale in Rijswijk.

 

Enseoul

 

Black & White

De deelname aan de mooie nieuwe mixed-media tentoonstelling “Black & White” in het Flower Art Museum, Aalsmeer. De tentoonstelling is te zien tot begin september. Op 5 augustus a.s. geef ik daar een middag workshop Textiel Collage.

 

 

Tot slot

Voor degenen die naar Frankrijk gaan deze zomer: een unieke kans om de Cherrywood Diana Challenge tentoonstelling in zijn geheel te zien. Bij Bohin Manifactures in SAINT-SULPICE-SUR-RISLE, Frankrijk.

Tip: check altijd de websites voor de meest recente openingstijden.

Inmiddels verheug ik mij enorm op het grote textielfestival, Carrefour European du Patchwork, Val d’ Argent, Sainte- Marie-aux-Mines, 14-17 september waarbij ik een grote solo expositie heb. Mijn locatie is Maison des Oevres in Sainte-Croix-aux-Mines.

 

Marijke van Welzen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *