Quiltnieuws 149

Het is bijna zover

De maand augustus loopt op zijn einde. Dat betekent dat ons verenigingsblad Quiltnieuws bijna weer bij de leden op de spreekwoordelijke mat zal vallen. Tot medio september worden er een kleine 10.000 bezorgd door heel het land en bij onze leden daarbuiten. De vaste rubrieken met werk van de leden op het Prikbord, Verhalen achter de quilt en Uit het bestuur zijn rijk gevuld met nieuws en foto’s van mooi werk. Quilts werden gemaakt, afgemaakt en kleinkinderen aan het werk gezet. De fietsquiltjes uit een eerder nummer hebben veel lezers geïnspireerd net als de mysterie van vorig jaar.

Regiodagen

We hebben ernaar uit gekeken, de regiodagen! Zodra het mogelijk leek om in het najaar regiodagen te organiseren zijn de regiovertegenwoordigers aan de slag gegaan. Maar liefst 13 regio’s hebben zich ingespannen om de leden weer een gezellige dag te gaan bezorgen in het najaar 2021. Echter, de realiteit haalde ons alweer in met de laatste persconferentie. Het duurt tot 20 september voordat we echt weten of het door kan gaan. Daarom hebben 3 regio’s hun datum aangepast:

Regio Zuid-Holland noord verplaatst de regiodag van oktober naar 6 november;

Regio Veluwe noord en Gelderland oost verplaatsen hun regiodag naar het voorjaar van 2022.

Alle andere data en locaties zoals vermeld op pagina 74 en 75 in de komende Quiltnieuws zijn wel definitief. Tenzij de regering op 20 september alsnog roet in het eten gooit. Maar aan de regiovertegenwoordigers zal het niet liggen. Die popelen om de leden weer te ontmoeten en een gezellige dag te bezorgen.

 

Aanmelden regiodagen

Omdat het afwachten is wat de laatste persconferentie ons zal brengen hebben we besloten tot een iets andere aanmeldprocedure voor de regiodagen. Vanaf 1 september kunnen leden zich via het formulier op de website opgeven. Betalen hoeft dan nog niet. Dat komt pas als de dagen definitief door kunnen gaan. Je krijgt daar dan een berichtje over van de regiovertegenwoordiging. Op die manier voorkomen we een heleboel administratieve rompslomp en tegelijkertijd iets leuks om naar uit te kijken. Laten we met z’n alle duimen dat we elkaar gaan zien dit najaar!

 

Wat vind je nog meer in Quiltnieuws?

In het portret maken we kennis met Miriam Leferink. De bibliotheek schafte weer een tiental nieuwe boeken aan die leden kunnen lenen. Extra dit keer een boek dat de redactie uitzocht: Modern fabric art bowls. Gerda ging ermee aan de slag en beschrijft hoe het maken van een leuke schaal met patchworkmotief in zijn werk gaat. Een uitdagend werkje. Het Tussendoortje is daarentegen heel eenvoudig, geen papier maché maar textile maché. Maaike Bakker neemt ons mee op het pad van de kleurenleer in het eerste deel van een drieluik. Vragen stellen daarover mag, hoe lees je in het artikel. Natuurlijk ontbreken ook de patronen niet met maar liefst 15 verschillende projecten om mee aan de slag te gaan.

Liesbeth schreef een artikel over Lutradur, wat is het, hoe gebruik je het en als bonus op de ledenpagina een werkbeschrijving voor een boekje met dit materiaal.

De tentoonstellingsagenda is weer wat meer gevuld met ook een oproep tot deelname aan de art quiltwedstrijd. De resultaten daarvan gaan we in het voorjaar van 2022 zien. Maar eerst zijn er de Patchwork & Quiltdagen in de Broodfabriek te Rijswijk. Daar vindt van 15 tot en met 17 oktober de tentoonstelling van miniatuurquilts plaats, aangevuld met quiltjes van de Uitdaging en Recycled Textiles. En natuurlijk de tentoonstellingen van de P&Q dagen zelf. Totdat we elkaar gaan ontmoeten, op een regiodag of in Rijswijk, kunnen we ons vermaken met weer een rijk gevulde Quiltnieuws. En heb je zelf een leuk idee, artikel of patroon? Aarzel niet en deel het met ons via redactie@quiltersgilde.nl

Tot ziens!

Inge van Koningsveld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *