Kerst; even de tijd nemen en andere zaken

Kerstmis; tijd voor tradities en tijd om van mijn zelf gemaakte kerstspullen te genieten. De laatste zelf geborduurde kerstkaart van mijn moeder staat net als ieder jaar weer op een speciaal plekje te pronken. Ik geniet van deze dagen en mijn textielkunst staat even op een laag pitje om er straks in januari weer vol tegen aan te gaan.

 

 

Begeleiding Quilten Speciaal 14

In november mocht ik Stien Flipse, de vaste begeleidster van Quilten Speciaal, vervangen. Het was voor mij een dag vol van herkenning en met een lijf vol energie en inspiratie ging ik weer naar huis.

 

Quilten Speciaal 14

 

Experimenteren met textiel

 

Kerstvakantie tip

In Kasteel Ruurlo, een dependance van Museum More, zijn de schilderijen van kunstenaar Carel Willink te bewonderen. Veel van zijn vrouwenfiguren werden geïnspireerd door opeenvolgende geliefden. In 1961 ontmoette Willink Mathilde de Doelder. Hij verleidde haar met creaties van bekende modeontwerpers. In 1971 ontdekte Mathilde de modeontwerpster Fong-Leng. Binnen vijf jaar kocht Mathilde 37 creaties van tussen de tien- en dertigduizend gulden. In deze dure gewaden met daarbij een opvallende haardracht en make-up, werd zij de modekoningin van Amsterdam. Vier van deze unieke Fong Leng creaties, de Gaudi mantel, Paradijsvogel, Azuri Fiori en de Drakenmantel zijn naast de schilderijen van Karel Willink in het kasteel te bewonderen.

 

 

Tot slot hoop ik jullie in 2018 hier weer te ontmoeten op het Quiltersgilde blog en wie weet in levende lijve op de door het Quiltersgilde georganiseerde activiteiten.

Hartelijke groet, Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *