AFFO Flower Basket Medallion Highlight

Waardig eind van 2016: een AFFO!

Het is gelukt hoor: de Flower Basket Medallion is officieel een AFFO!

De bies aanzetten ging voorspoedig. Daarna heb ik nog een mooi lapje opgezocht als ondergrond voor het label. Meestal heb ik een effen stofje of iets met een heel klein werkje. Voor deze quilt vond ik iets met bloemen beter passen. Dit is het uiteindelijk geworden (klik op de foto’s om ze te vergroten):
Label Flower Basket Medallion
Ik heb de tekst eerst geprint op papier, en dat heb ik gebruikt om over te trekken met een paar pigma pennen. Ik heb eerder wel het hele label met een inkjet printer op stof gedrukt. Maar bij een paar quilts is dat label na 1 keer wassen al bijna helemaal verdwenen. Vandaar dat ik er nu voor deze methode kies. Ik gebruik de aanschuiftafel van mijn naaimachine als lichtbak met een lampje eronder.
Label op lichtbak

Quilt aan de muur

Aan het eind van mijn vorige blogje had ik beloofd dat ik deze keer een foto zou plaatsen van de quilt aan de muur. Dat was een mooie stok achter de deur om ‘m ook daadwerkelijk op te hangen voor eind van het jaar. Dat was nog best een dingetje: de quilt is na z’n wasbeurt iets gekrompen, maar nog steeds 2.10m in het vierkant. Ik heb sinds kort een mooi ophangsysteem op de muur. Daar moet ik nog steeds hoog voor op de ladder staan om de haakjes te bevestigen. Eerst heb ik 1 haakje in het midden gehangen in de hoop dat de quilt daarmee even zou kunnen blijven hangen. Daarna gauw laddertje af, en verschuiven naar de beider uithoeken om daar de 2e en 3e haken te bevestigen. Met een hoop gezwoeg en tegenstribbelende haakjes is het gelukt.

AFFO ophangen

Bank opzij, ladder erbij en klauteren maar

Toch erg fijn, zo’n oud huis met een hoog plafond: de quilt kan zo goed boven de bank hangen met voldoende ruimte rondom.
En nu? Nu is het lekker genieten! Ik heb een stoel die heel mooi uitzicht biedt op de quilt, en daar is het heerlijk een boek lezen met af en toe een blik op m’n bloemenmandje. Nog lekker de restjes kerstsfeer proeven met een extra chocolaatje bij de thee.

AFFO boven de bank

De quilt op z’n plek

Ondertussen heb ik ook weer een andere quilt op de designwall hangen voor de volgende affo. De Little Sparrow die ik bij Quilt it & Dotty als BOM heb gedaan. En zonder appliqueren is ook zowat, dus inmiddels ook begonnen aan de Foep quilt van Supergoof.

 

Kortom: geen tijd voor hele lange verhalen vandaag – ik ga heerlijk in m’n luie stoel zitten mijmeren met een schitterend uitzicht op m’n affo en overpeinzen welke projecten volgend jaar nog meer op tafel voorbij gaan komen.

Allemaal een heel goede jaarwisseling en de allerbeste wensen voor een mooi 2017 met lieve mensen en fijne quiltprojecten om je heen.

 

Lieve quiltgroeten,
Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *