Geen goede voornemens?

Of toch wel?

Ik doe al jaren niet meer aan goede voornemens per 1 januari, want waarom persé die datum?

Wel neem ik mijzelf af en toe wat voor. Dat was om te beginnen mijn werkplek op te ruimen. Mijn werktafel lag voor de helft vol met ideeën op papier, nog af te maken projectjes, klosjes garen, restanten van vorige werkjes en spullen waarvan ik wist dat ik ze had en niet meer kon vinden.

Ook de rest van de kamer enigszins aangepakt en dan kom je weer hele leuke projectjes tegen, waarvan ik me dan toch voorneem om die af te maken, maar ook waarvan ik besluit om ze in de restantenmand te leggen, omdat ik ze na al die jaren toch nog steeds niet heb afgemaakt. Dat ruimt op, in mijn hoofd en op mijn werkplek.

Birds

Afgelopen november heb ik, samen met mijn 3 quiltvriendinnen, als groep ‘Birds’ geëxposeerd in Rijswijk, daarvoor moesten er nog een aantal quilts gemaakt worden, dus nog hard aan het werk geweest. We mochten toen gelukkig weer even. Ik had een doel.

 

 

Stitch-Camp

Nu dat achter de rug is moet ik diep graven om mezelf weer op te laden om wat nieuws te maken.

Gelukkig kwam daar Stitch-Camp van TextileArtist.org – Be inspired to create voorbij. Een 4-daagse online workshop van Gwen Hadley, korte filmpjes, waarin we werden aangezet om zelf stof te bestempelen, daarna in stukken te knippen. Deze werden dan weer aan elkaar gezet en daarna bewerkt met (borduur)steken. Er was ook een daarbij behorende facebookgroep waarin deelnemers hun resultaten konen laten zien. (Dit is nu voorbij)

 

Schetsboek

Deze korte cursus was ook voor drukbezette mensen zoals ik behapbaar. Het zorgde bij mij ervoor dat ik weer naald en draad ter hand nam en terwijl ik eraan werkte raakte ik geïnspireerd en gingen er andere ideeën in mijn hoofd sudderen. Die ideeën moet ik gaan vastleggen en daarvoor ga ik een schetsboek aanleggen. Dat is dan toch één goed voornemen. Een schetsboek met daarin natuurlijk schetsjes, aantekeningen, materiaalonderzoek, stofjes, proefjes, etc., etc. Dat wordt dan als hij vol is een inspiratie- en naslagboek.

 

Laten we 2022 goed beginnen!

Gerrie Schoonebeek

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.