Zondagavond: De kerk is leeg

Zondagavond  om 8 uur  was de kerk leeg.  Alleen de tentoonstellingswanden en de boeken (in dozen) stonden er nog.
Die zijn vandaag opgehaald. De tentoonstellingsborden worden door de standbouwer afgebroken en meegenomen. Onze Quiltexpresse heeft maandag een tweede rit voor de boeken. Die gaan terug naar de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs.

De zondag

De zondag was onze rustigste dag.
Het was een prachtige dag en Deventer was heel gezellig. Terrassen vol mensen, muziek naast de kerk.
Om 12 uur ging de poort open en weer stonden mensen te wachten tot ze naar binnen konden. Opvallend is dat vrij snel daarna mensen bij de demonstraties/ workshops komen kijken.

De laatste tentoonstellingsdag was gezellig; tijd en ruimte voor gesprekken. Zoals op het podium bij de tentoonstelling van Quilten Speciaal en de demonstraties/ uitleg over ontwerpen van Artquilts door Rita Dijkstra.
Als je niet van drukte houdt dan is de zondag de aangewezen dag. Bij alle tentoonstellingen is dat de minst drukke dag, dus goed voor mensen die graag in wat rustiger omgeving willen rondkijken. Ook fotograferen is dan makkelijker, er staat niet ineens iemand in je beeld.Op zondag zijn er 533 mensen geweest.

En dan is het over en moet je alleen nog afbreken

De deuren gingen om 5 uur dicht, en het kabaal begon. De winkeliers pakten hun stoffen, knoopjes, quiltspullen in en reden alles naar hun auto. De groep vrijwilligers van het Quiltersgilde stroopte de mouwen op en begon met het organiseren van het afhalen van de quilts.
De jubileumquilts zijn al snel ingepakt. Om zeven uur zitten die allemaal in dozen. Via Nijkerk worden deze later in september teruggestuurd.
De grote quilts vragen meer tijd en organisatie, die worden weer via de regionale lijnen verdeeld. Iedere quilt moet in zijn eigen verpakking terug.

Alles gaat in de vrachtwagen en rijdt ‘s avonds richting Harderwijk. Maandagochtend word alles uitgepakt en staat het weer op kantoor in Nijkerk. Later deze week wordt  alles weer op de juiste plek in het magazijn weggezet, wachtend op een volgende tentoonstelling. Dat wordt de Miniatuurtentoonstelling, die gehouden wordt in combinatie met de Patchwork en Handwerkbeurs in Rijswijk.

 

Terugblik

We kijken terug op een geweldige tentoonstelling met veel leuke zaken. Kleurrijke mensen, met leuke hoedjes en kleurrijke kleding.

 

Er is in prima sfeer samengewerkt met alle vrijwilligers die meegedaan hebben. Een grote pluim voor al hun inzet. Het is leuk zoveel mensen te ontvangen, en hun reacties bij het verlaten van de kerk te horen. Sommige mensen komen op een dag wel drie keer  binnenlopen om nog even iets te zien, toch nog terug te gaan naar die ene winkel.
Het bezoekersaantal staat in totaal op 4152.

Is dit het laatste bericht ? Nee hoor, houd de website in de gaten over een week of drie staan hier alle foto’s van de quilts die ingezonden zijn voor de Algemene Tentoonstellingen. EN we proberen nog een hoedjes parade te maken van alle gefotografeerde hoedjes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *