De balans van Rijswijk

Het Quiltersgilde in de Broodfabriek

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 april was het Quiltersgilde te gast bij de Broodfabriek in Rijswijk. Maar liefst zes verschillende tentoonstellingen waren te bewonderen:

61 quilts voor het thema Langs de lijn;

56 quilts van de European Quilt Association met het thema Threads without borders (draden zonder grenzen);

49 quilts uit verschillende landen aangesloten bij SAQA naar het thema Oriënt express;

25 quilts ingezonden voor de Algemene Tentoonstelling 2020 waarvan kaarten zijn gemaakt;

Het beeld dat kunstenaar Fleur van den Berg maakte met de meer dan 600 vleugels die leden van het Quiltersgilde instuurden voor het Textielfestival Leiden;

60 quilts van leden ingestuurd voor de art quilt wedstrijd.

Iedereen was blij dat we na 2 jaar afwezigheid door corona weer een evenement konden houden en dat liefhebbers van het quilten weer een beurs en tentoonstelling konden bezoeken. Daarom heeft het Quiltersgilde elke bezoeker die naar de infostand kwam of langs liep een button gegeven met de tekst: ‘Blij je weer te zien’. De button werd altijd met een lach ontvangen en het was erg leuk om te zien dat er zoveel mensen met die button rondliepen.

De wedstrijd

De juryleden Marjan Ruitenberg, Rita Dijkstra en Harm Harms (foto hierboven) hebben elk stuk beoordeeld en per inzending een juryrapport geschreven. Als derde prijs heeft de jury unaniem gekozen voor ‘Divided’ van Suze Termaat. Als tweede prijs heeft de jury gekozen voor ‘Genôch’ (genoeg) van  Hylkje Korporaal. De eerste prijs was voor ‘Gat in de Ozon laag’ van Marielle Huijsmans.

Binnenkort komt er een uitgebreid blog met een verslag van de wedstrijd op onze website. Op het blog van het Textielplatform stond al een bericht met de prijswinnaars op de foto!

 

Kaarten en nieuwe leden

We hebben een record gevestigd met de verkoop van kaarten. Vooral vrijdag stonden de mensen soms in de rij om af te rekenen. Maar liefst 1596 kaarten werden verkocht. Alle kaartenquilts waren op een lange wand tentoongesteld met naast iedere quilt de kaart die er van gemaakt was. Dat gaf een goed beeld van het assortiment en is waarschijnlijk een van de redenen dat er heel veel kaarten zijn verkocht.

De nieuwe doos, ontworpen naar een foto van een van de ‘hartenquilts voor Limburg’ was een echte eye-catcher. Het leverde maar liefst 42 nieuwe leden op.

Thema 2023

Het jaar 2023 is voor het Quiltersgilde een jubileumjaar. De vereniging bestaat dan 40 jaar en dat gaan we vieren. Het thema voor dat jaar is KLEURRIJK, zowel voor de Tentoonstelling van Miniatuurquilts als voor de Algemene Tentoonstelling. Houd de website, de sociale media en de nieuwsbrief in de gaten voor nadere informatie over data en locatie.

Oproep beeldmerk

Wij roepen onze leden op om een kleurrijke quilt te maken voor het jubileumjaar 2023. Mail daarvan een foto voor 15 september a.s. naar ttcie@quiltersgilde.nl en wie weet, wordt jouw quilt ons beeldmerk in 2023.

Publiekskeuze

De stemmen van de publiekskeuze zijn geteld. De meeste stemmen heeft de quilt ‘Gedicht langs de vloedlijn’ van Hylkje Korporaal gekregen.

Dagen na Rijswijk = opruimen

Er viel heel wat op te ruimen in het kantoor in Nijkerk. Zondagavond is alles op kantoor neergezet door een aantal vrijwilligers.

 

Afgelopen woensdag heeft de Tentoonstellingscommissie alle spullen uitgezocht en alles weer opgeruimd. Ook alle dozen met kaarten staan weer netjes in de kast.

De themaquilts die moesten worden teruggestuurd zijn allemaal ingepakt en gaan deze week op de post.

De quilts die waren ingeleverd op een inleveradres zijn of worden daar ook weer terugbezorgd zodat de makers hun quilt weer kunnen ophalen.

Evaluatie

We gaan met elkaar nog een evaluatie houden, want er valt altijd iets te verbeteren.

Verder gaan we alvast in grote lijnen de ideeën voor het 40-jarig jubileum uitzetten. Mochten jullie suggesties hebben dan horen wij dat graag. Stuur gerust een mailtje naar: ttcie@quiltersgilde.nl

 

Hartelijke groet,

Dyonne van de Watering, Gerda Hoogland, Ineke Scheepbouwer en Jannie de Breuk

Tentoonstellingscommissie van het Quiltersgilde

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *