Comfort zône

Comfort zône is zo’n gebied waar je graag in vertoefd, het geeft je houvast, is vertrouwd. Het is wel eens goed om uit je comfort zône te stappen, het onbekende tegemoet. Ik had laatst die mogelijkheid en verheugde me er enorm op. Er werd een masterclass gegeven met mode-ontwerper Bas Kosters. Het woord masterclass vind ik iets te overdreven, ik gebruik liever het woord workshop. Boven de aanmelding stond: Quilten met Bas Kosters. Kan ik me er iets bij voorstellen? Nee, zeker niet als ik google op zijn naam. Ik ken hem als mode-ontwerper van het extreme soort, niets mis mee trouwens! Ik hou wel van mensen die anders zijn dan anders.

IMG_1131

workshop bij Bas Kosters, uit je comfortzone

Bij binnenkomst lag de tafel vol met stoffen, garens, naalden enz. enz. Ik had me al afgevraagd wat voor tussenvulling er gebruikt zou gaan worden, het antwoord lag ook op tafel, stukken slaapzak! Om op gang te komen werden een aantal woorden op de muur geprikt, mijn interesse ging uit naar het woord UTOPIE. Het was de ochtend na de brexit verkiezing in Groot-Brittannië! Bas vertelde dat hij in verloren uren zo te werk ging om stoffen met een verhaal te verwerken tot een klein quiltje voor aan de wand. Stoffen met een verhaal lagen er genoeg!

IMG_1128

tafels vol met materiaal

Telkens weer kwamen verhalen waar een bepaalde stof voor gebruikt was, in welke collectie het zat, een jurk van zijn oma, zijn moeder, verhalen te over. Hij verft en zeefdrukt ook stoffen, dus ik kon veel met hem delen. Bij het verven van stoffen, kwam er een stofje tevoorschijn die gebruikt was in 3 collecties, telkens weer anders, er was verfstof over de stof gestrooid, de ene keer blauwe tinten, de andere keer gele tinten.

IMG_1133

stof van Bas Kosters

Ik heb eerst allerlei stoffen in onregelmatige vierkanten geknipt om er daarna een lijn mee te kunnen make. Alles op en over elkaar heen gestapeld, de ruimte er omheen is dicht gelegd met stof van een overhemd, op de lijn een gedraaide draad in 2 kleuren. Dit om alles met elkaar te verbinden. De quiltsteek van Bas is met een grote naald en een dubbele draad ( als er één breekt, heb je altijd de andere nog ) grote steken maken.

Dit gaat mee op vakantie, het neemt niet veel plek in in de koffer en is makkelijk te doen. De vakantie periode is aangebroken, ik wens ieder een fijne vakantie en een veilige reis, kom heel weer terug!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *