Een nieuwe wedstrijd! Doe je mee?

Volgend jaar bestaat het Quiltersgilde 40 jaar.

De voorbereidingen voor het jubileum zijn in volle gang, zoals je al in Quiltnieuws en in blogberichten hebt kunnen lezen.

Vorig jaar heeft de Art Quilt commissie voor het eerst een wedstrijd georganiseerd. Dit bleek een schot in de roos; veel deelnemers en prachtige quilts en 3D werk.
Dat smaakte natuurlijk naar meer….
Voor de komende Algemene Tentoonstelling (augustus 2023) van ons jubileumjaar wordt opnieuw een wedstrijd uitgeschreven maar deze keer voor álle disciplines, dus traditioneel, modern en art. Het thema is “gastvrijheid”

De wedstrijdvoorwaarden vind je hier.

Er wordt een driekoppige jury benoemd die de quilts zal beoordelen, uit elke discipline één.

Inspiratieverhalen

beeldmerk gastvrijheid

Eerder vroegen we een beeldmerk aan te leveren en Lia Meiborg stuurde hiervoor een zeer geschikte foto van een detail van één van haar quilts. Het verhaal van Lia kun je hieronder lezen.

Gastvrijheid: een moeilijk thema ?? Deze reactie horen we in de wandelgangen. Dus we gaan helpen om jullie op ideeen te brengen. Gastvrijheid kent vele kanten. De komende tijd zal er iedere dinsdag een blogbericht verschijnen, geschreven door verschillende mensen. Ieder blogverhaal laat een andere mogelijkheid van het thema zien. Laat je fantasie stromen en vul het thema in op een manier die bij jezelf past.

Lia Meiborg en haar verwerking van het thema “Gastvrijheid”

Hieronder laten we Lia aan het woord:

“Leuk dat een deel van mijn quilt; ‘ Coming together ’ het beeldmerk wordt voor de artquiltwedstrijd; ‘Gastvrijheid’.

Zo gauw ik het thema voor de Artquilt-wedstrijd te weten kwam ging het broeien in mijn hoofd.
En evenals zo velen vind ik het ook een moeilijk thema.

Op een van de weinige regendagen bekeek ik wat foto’s en zag de quilt die ik vorig jaar naar Birmingham had gestuurd. Ik heb er door corona niets van meegekregen. Wel dat ik voor mijn eigen werk door de Brexit invoerrechten moest betalen. Ironisch gezien zie je in de quilt ook de gevolgen van de Brexit. Een economie die op zijn kop ligt in Engeland.( zie detailfoto).

Daarvan heb ik ooit een quilt gemaakt (zie foto) en had er nog een deel van over. Dat deel gebruikte ik nu voor ‘Coming together’, omdat na corona ook de economie op zijn kop ligt. Het is het tussenstuk geworden tussen twee mensen die weer samen kunnen komen. Het virus zie je nog wel uit hun haren komen en tussen hen in dwarrelen. Desondanks is het een vrolijke kleurige quilt geworden. Want we mogen weer!

Het is een quilt met ongelijke onderkant, dus moeilijk te fotograferen. Misschien dat de vaste fotograaf van Quiltnieuws zijn kundigheid er op bot kan vieren.

totale quilt “Coming Together” van Lia Meiborg

Bij gastvrijheid denk ik gelijk aan de Oekraïners die wel gastvrij werden ontvangen en alle andere vluchtelingen die dat niet ondervinden. Ik denk ook aan mijn vroegere Brabant, waar je gewoon via de achterdeur bij mensen binnen kon vallen. En waar altijd een bord bijgezet kon worden. Ik weet nog niet waar mijn nieuwe quilt over gastvrijheid naar toe gaat, maar geef jullie al wel mijn ideeën.

Aldus Lia Meiborg

 

 

1 antwoord
 1. carola mokveld zegt:

  Beste mensen,

  Tatiana een Oekraïense kunstenares en ikzelf, Carola gaan dit jaar met mensen werken aan een Tree of Connection.
  Dit gaat over verbinding, over gastvrijheid, elkaar ontmoeten en lekker kennen en waarderen.
  We zullen niet meedoen aan de wedstrijd, maar wellicht is het leuk dat we met elkaar werken aan de tree of connection tijdens de tentoonstelling? Dat ook bezoekers zich met ons, en met vluchtelingen, mensen uit oorlogsgebieden, andere mensen, kunnen verbinden en meeborduren?
  De boom zal van iedereen een EIGEN BLAD BEVATTEN GAAN. MISSCHIEN DAT JOUW BLAD SYMBOOL STAAT VOOR VRIJHEID OF GASTVRIJHEID? Het gaat niet om het resultaat meteen, maar om het samen doen, samen bezig zijn, koffie/thee drinken, elkaar ontmoeten en je met elkaar verbinden. En wat is daar geschikter voor dan textiel?

  Hoor graag of jullie daar interesse in hebben

  Lieve groet Tatiana Ryliana en Carola Mokveld

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *