TOM mei

Voor beginners en gevorderden

In de lijst van technieken die we in deze serie willen aanbieden kan zeker 1 techniek niet ontbreken. En dat zijn de Half Square Triangles (HST), een blok bestaande uit 2 driehoeken van contrasterende kleuren. Het wordt ook wel ‘de Nederlandse driehoek’ genoemd. Dit komt omdat het een typische techniek is die veel voorkomt in Nederlandse antieke quilts. Een heel veelzijdig blokje waar het Quiltersgilde een speciale band mee heeft.

Kijk maar eens naar ons logo, daar zitten die leuke driehoekjes in.

En wat dacht je van onze mooie antieke quilt? Kortom, deze techniek verdient het om door ons in het zonnetje gezet te worden.

 

Hopelijk ga je ook spelen met dit veelzijdige blok. Alle instructies vind je in het ledengedeelte van onze website.

Uitleg en informatie

In deze TOM serie laten we je proeven aan verschillende basistechnieken. (Zie TOM maart en TOM april) Voor uitgebreide uitleg en instructie over de talloze mogelijkheden van deze basistechnieken adviseren we je om een cursus (zodra dat weer kan) te volgen bij een van onze adverteerders. En inspiratie kun je volop vinden in onze bibliotheek

Moeite met inloggen

We merken dat een aantal van jullie moeite hebben met het inloggen. Wij zijn er om jullie daarbij te helpen. Lees hier nog eens de instructie. Lukt het dan nog niet of heb je vragen?

Stuur dan een mail naar webmaster@quiltersgilde.com

Stuur een foto

Net als bij de vorige TOM kun je ook dit keer een foto van je werk, gebaseerd op de HST, plaatsen in onze Facebook Bee.

Maak je geen gebruik van Facebook en wil je ons toch iets laten zien? Je kunt ook een foto sturen naar redactie@quiltersgilde.nl . Een selectie van foto’s die op Facebook of per mail gestuurd worden, gebruiken we dan in onze toekomstige blogberichten of in Quiltnieuws.

De TOM is exclusief voor onze leden, dus log in of word lid en ga lekker aan de slag met dit veelzijdige blok.

Veel plezier en tot ziens via Facebook Quiltersgilde Bee of in Quiltnieuws.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *