Elke maand een andere techniek

BOM of TOM?

Het werd winter, buiten sneeuwde het en het ijs werd almaar dikker. Natuurlijk viel de term ‘Elfstedentocht’. Via de telefoon spraken we met elkaar over een mogelijk nieuw project voor onze leden. Al snel bleek dat ‘de winter’ niet zo lang zou duren dit jaar en het voorjaar stond al klaar met bloeiende sneeuwklokjes en de krokussen die hun kopjes boven de sneeuw uitstaken. Misschien dat bij ons daardoor ook de creativiteit weer wat op gang kwam en al brainstormend kwamen we op het idee van de TOM, een ‘Technique Of the Month’ in plaats van een BOM ofwel ‘Block Of the Month’.

Wat is TOM?

Vanaf medio maart zullen we elke maand,  op het besloten deel van de website dat alleen toegankelijk is voor leden (klik hier voor meer info over lidmaatschap), een patchworktechniek laten zien die zowel beginners als gevorderden kunnen gebruiken ter inspiratie voor een eigen ontwerp. Dat kan een quilt zijn, groot, klein of iets anders. Een tas waarin de gemaakte blokken worden verwerkt, een boek met voorbeelden van de aangeboden technieken, kleding waarin je het verwerkt, noem maar op. Het is niet nodig om vooraf een ontwerp te maken. Je kan TOM ook gebruiken als oefeningen of om te ervaren of een bepaalde techniek bij je past. En dan later bedenken wat je ermee wil doen. En als je een bepaalde techniek niets vindt laat je het lekker links liggen. Maar heb jij wel een leuke quilt of ander werk gemaakt met deze methode? Deel dit dan met ons en plaats je foto op onze Facebookpagina Quiltersgilde Bee.

De eerste TOM

We trappen af met een makkelijke techniek waar je alle kanten mee op kan, strip-piecing. We maakten verschillende voorbeelden met deze techniek om jou te inspireren.  Dus zet de naaimachine klaar, je stroken en/of resten en log in op het ledengedeelte van de website dan gaan we aan de slag.

Maak je geen gebruik van Facebook en wil je ons toch iets laten zien? Je kunt ook een foto sturen naar redactie@quiltersgilde.nl . Een selectie van foto’s die op Facebook of per mail gestuurd worden gebruiken we in onze toekomstige blogberichten of in Quiltnieuws.

Veel plezier en tot ziens via Facebook Quiltersgilde Bee of in Quiltnieuws.

Inge van Koningsveld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *