Textile Research Centre, een bezoek dubbel en dwars waard

Afgelopen woensdag was ik te gast bij het Textile Research Centre (TRC) te Leiden. Om de tentoonstelling over feedsackquilts te bezoeken én om een workshop te volgen.

De tentoonstelling, die nog tot 28 juni te bezoeken is, was klein maar reuze interessant. Niet alleen quilts, ook jurkjes, lappen, feedsacks en kleinere voorwerpen gemaakt van feedsacks, waren te bewonderen. Al met al zo’n 100 verschillende items en goed gedocumenteerd.  Er valt veel te leren  over de verwerking en de achtergrond van dit materiaal en de periode waarin het werd gebruikt.

‘stripquilting’

De middag was bestemd voor een workshop ‘stripquilting’ door Linzee Kull McCray afkomstig uit Iowa. Zij is een expert op het gebied van feedsacks. Zij heeft een dik boek geschreven over het onderwerp dat de moeite van het lezen zeker waard is.  En als je het Engels niet helemaal beheerst, dan zijn de plaatjes ook beslist leuk om te bekijken en je door te laten inspireren.

 

 

Linzee heeft toestemming gegeven om haar workshop op te nemen in Quiltnieuws. Het nummer van maart is al klaar, maar in juni komen we er zeker op terug.

Het warme contact met de directeur van het museum, Gillian Vogelsang, zal zeker nog tot meer kunnen leiden. Je gaat daarover horen en lezen in de komende maanden.Tot die tijd is een reisje naar die mooie sleutelstad Leiden een aanrader. En, zoals wij mochten ervaren, een kop koffie of thee met een gezellig praatje staat je bij het Textile Research Centre zeker te wachten.


De toegang van de tentoonstelling van het TRC is gratis, maar vergeet niet om iets achter te laten als donatie voor het voortbestaan van dit mooie instituut.

Inge van Koningsveld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *