Quiltnieuws 156

Nog even en hij ligt in de brievenbus of op de deurmat, Quiltnieuws nummer 156. Wat staat er allemaal in?
Hier wordt een tipje van de sluier opgelicht.

Portret

Een uitgebreid portret van onze bijdrager Lia Meiborg. Hierin kun je ook een aantal vroege werken zien die door haar gemaakt zijn. Haar visie op textiel is voornamelijk dat je het moet kunnen zien en vooral voelen. Haar bijdrage achterin ons magazine gaat over katten op het dak …

Kinderquilts deel 2

Met schitterende, originele en hopelijk inspirerende voorbeelden gemaakt door onze leden. Op de boerderij, met konijntjes in de ruimte of op safari, ik denk dat de kinderen met al deze quilts blij waren.

Bibliotheek & Nils

De nieuwste aanwinsten staan vermeld, waaronder een boek met nóg meer ideeën voor kinderquilts. En heeft u ook de nieuwe regels voor het lenen gelezen?
Over kinderquilts gesproken, even verder staat een schitterende quilt in met Nils Holgersson. Deze quilt is ontworpen door Ans Schipper die deze vroeger ooit gemaakt had. Het patroon staat nu in Quiltnieuws met een uitgebreide beschrijving van Marlies van Huijgevoort.

Prikbord

Mooie schotse stoffen voor een quilt op Prikbord.  2 quilts gemaakt naar aanleiding van de mysterie van 2022, beide heel kleurrijk. Mocht je zelf eens een foto willen insturen, lees dan goed hoe je dat het beste kunt doen: onderaan bladzijde 21.

Kleine en grotere projecten

Gerda de Jong heeft een aantal prachtige quilt as you go etuis gemaakt. Goed te doen en zeer de moeite waard. Ook haar bloemenonderzetters zijn leuk én praktisch.
Naast deel 2 van onze mysterie geschreven en gemaakt door Gemma Versluys heeft zij ook een quiltje in zwart, wit en bont gemaakt en beschreven.

Gastschrijvers

Naast Lia Meiborg als vaste gastschrijver hebben deze keer Cindy Vissering en Gert van Raalten geschreven over resp. een temperatuurquilt en improv quilten. Beide zeer interessant en kleurrijk.
Paulien Slutter heeft samen met Jeannette Evers geschreven over Lutrador.

Wat staat er nog meer in?

Harry Roelands heeft alle miniquilts van de Miniquilttentoonstelling gefotografeerd en een aantal staan nu in Quiltnieuws. De schitterende quilt van Colorminds die te zien was in Rijswijk afgelopen april, is gefotografeerd en nu te zien in dit nummer. In het verhaal achter de quilt schuilt deze keer een vraag aan alle lezers.
Nieuws uit het bestuur en hoe maak je ook alweer een hoes voor je quilt? En we mogen Janneke de Vries-Bodzinga weer feliciteren met een nieuwe prijs voor haar quilt Typhoon. Zo origineel en zeer verdiend.

 

Veel kijk- en leesplezier.

Marjolein den Oudsten

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *