Vragenlijst vervolg

Weet je nog?

De maand maart gebruikten wij als vereniging om veel te weten te komen over de wensen en behoeften van quilters. Leden en niet-leden vulden de vragenlijst in en zetten ons daarmee flink aan het werk. Inmiddels hebben we de antwoorden gerubriceerd, in categorieën ingedeeld en een aantal acties geformuleerd. Middels een aantal brainstormbijeenkomsten zullen we de acties verder concreet gaan invullen en bepalen welke prioriteiten we gaan stellen. Daar zijn heel wat bomen over op te zetten de komende maanden.

 

 

Vragen aan onszelf

Om de duizenden reacties enigszins behapbaar te maken hebben we vijf vragen aan onszelf geformuleerd:

 • Hoe kunnen we onze huidige leden behouden;
 • Op welke wijze zijn én blijven we interessant als vereniging voor alle quilters;
 • Hoe kunnen we ons aanbod aan activiteiten verbeteren;
 • Welke nieuwe technieken/stromingen/richtingen zijn er nog om te verkennen;
 • Hoe bereiken we potentiële nieuwe leden.

De antwoorden die uit de vragenlijst zijn gekomen zijn daarbij uiteraard leidend. Dat geeft immers inzicht in de wensen en behoeften van quilters. Daarmee zijn de antwoorden op de eerste drie vragen redelijk  snel te vinden. Het is dan ook logisch dat we daarmee zijn gestart. Als hoofdredacteur van Quiltnieuws is het mijn taak om dat te vertalen naar de inhoud van ons ledenmagazine Quiltnieuws. Binnen de redactie hebben we gekeken naar ‘laaghangend fruit’. Met andere woorden, acties die we snel en zonder kosten konden nemen. Zo hebben we meer uitleg gegeven bij termen en buitenlandse woorden. Veel mensen zijn in de coronatijd begonnen met quilten en hebben behoefte aan meer uitleg. Kleine werkjes zoals van Gerda de Jong worden erg gewaardeerd. Leuk om mee te nemen als je (weer) op bezoek gaat bij een quiltvriendin. Daarnaast hebben we de behoefte aan boekrecensies opgepakt. Dat wordt een terugkerend item en als je tips hebt voor een boek dan horen we dat graag.

 

Input leden en gastredacteurschap

Behalve de acties die we zelf kunnen bedenken, hebben we ook behoefte aan feedback, ideeën en artikelen van onze leden. Een leuk artikel over een bijzonder project, een zelfbedacht patroon of klein werkje of een tip over iets waarover we kunnen schrijven. Het is allemaal welkom, immers, Quiltnieuws is een blad voor en door leden van het Quiltersgilde. Daarnaast zijn we op het idee gekomen van een gastredacteurschap. Per nummer willen we een van de leden uitnodigen om een aantal pagina’s in te vullen naar eigen idee. Met onderwerpen, quilts, personen, patronen, evenementen die jou boeien. Uiteraard met ondersteuning van de redactie en onze fotograaf. We hebben maar vier nummers per jaar dus niet iedereen kan hiervoor uitgenodigd worden. Maar we zouden het leuk vinden als we een beginnende quilter, een moderne quilter, een art quilter en iemand die al heel lang meedraait in de wereld van Patchwork en quilten kunnen vragen als gastredacteur. Dus ben jij die persoon of weet je iemand die je hiervoor wil voordragen? Laat het ons dan weten via redactie@quiltersgilde.nl

Inge van Koningsveld

2 antwoorden
 1. Jacqueline zegt:

  Zijn er in de toekomst ook regiodagen in Nijmegen en omgeving. Als ik een regiodag wil bezoeken moet ik best een eindje rijden. Daarom de vraag of er in Nijmegen of bij Nijmegen een regiodag georganiseerd kan worden. In Druten zit een quiltwinkel. Daar kom ik veel. En weet vandaar dat wij er best behoefte aan hebben.

  Beantwoorden
  • Marjolein van der Eijk zegt:

   Dag Jacqueline, het lijkt me voor jou het dichtste bij om aan te sluiten bij Noord-Brabant oost. Die Regiodagen worden gehouden in St. Michielsgestel. Ik hoop dat je hiermee geholpen bent. Met vriendelijke groet,
   Marjolein van der Eijk

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *