Down the rabbit hole konijn

Quilten en Formule 1

Ik ben niet erg sportief aangelegd. Laat ik dat gelijk nader omschrijven: met sportief verwijs ik hier naar de betekenis “wie zich met plezier lichamelijk inspant”. Of “een ruime plaats inruimend voor het bedrijven van sport”. Maar de afgelopen paar weken is er een sport waar ik ontzettend veel tijd voor inruim, en dat is de Formule 1. Ja, met van die snelle auto’s en met Max. Ik besteed daar in de race-weekenden letterlijk uren aan. De vrije training op zaterdag, de voorbeschouwingen, kwalificatie en de race zelf – ook als Max al in de eerste paar rondes uitvalt. Dat komt namelijk zo: ik kan er zo lekker bij quilten.

Nevenactiviteit-quilten

De laatste maanden is het een stuk drukker met werk en andere activiteiten die mijn vrije tijd opvragen. Ik merk dat ik niet vaak nog de rust in m’n bips heb om lang genoeg stil te blijven zitten voor onze hobby. Maar met de Formule 1 erbij blijkt het uitstekend te lukken. Met de verschillende uitzendingen wordt m’n drukke hersenhelft beziggehouden en komt de creatieve helft weer aan rustig handwerken toe.

Konijnen

Met als gevolg dat er weer beweging zit in de Sarah Fielke – Down the rabbit hole quilt. Daar liggen twee konijntjes klaar om dit weekend vastgezet te worden op een border. De losse onderdelen heb ik tijdens het Formule 1 cafe getekend en tijdens de race van vorig weekend voorbereid en aan elkaar gezet.

Down the rabbit hole konijn - leuk om te quilten

Down the Rabbit Hole – Sarah Fielke

Ik stap nu wel af van needle turnen, de methode waar Sarah Fielke zelf de voorkeur aan geeft. Door de onderdelen weer voor te bereiden met Floriani (oplosbare soort vlieseline) kan ik het verwerken beter combineren met het TV kijken. (klik op de afbeeldingen voor grotere weergave)

Down the Rabbit hole - border

Down the Rabbit Hole – Sarah Fielke

Bee

Er waren afgelopen maand gelukkig nog meer gelegenheden waar ik weer lekker gequilt heb. Afgelopen zaterdag hadden we onze maandelijkse bee met de Lachende Bijtjes. Een onverwacht zonnige dag waar we heerlijk buiten konden zitten. Daar zijn ook heel veel steekjes gezet, waaronder de cirkels en harten op de borders voor de zittende konijnen op de border hierboven.

Lachende Bijtjes Bee - samen quilten

Stashbuster

En ik heb mij ook laten verleiden om de trip van 170km heen en terug te rijden voor een supergezellige ovale yoyo-mini workshop bij Quilt it @ Dotty in Overloon. Tja, soms moet je niet te veel nadenken en gewoon doen waar je zin in hebt, toch? Gelukkig had één van de Lachende Bijtjes ook zin om mee te gaan en hebben we er samen een gezellige dag van gemaakt. Weer een erg leuke en makkelijke manier erbij om een deel van de stash op te maken.

Yo-yo

Smell the roses

Het is niet allemaal rennen en vliegen hoor. Het is de tijd van de pioenrozen – één van mijn favoriete bloemen. Ik kan er heerlijk van genieten om die grote knoppen open te zien gaan. Deze bos had ik afgelopen week in huis en was mijn uitzicht bij het snijden van lapjes. Schitterend!

Pioenroos - smell the roses

 

Jullie begrijpen dat ik aanstaand weekend weer lekker wat tijd voor mezelf inruim om te quilten met de Grand Prix van Monaco. En ja, als het zonnetje schijnt ga ik echt lekker buiten zitten. Dan kijk ik de race later terug met uitzending gemist. Want die extra quilt uurtjes laat ik mij door een beetje zon natuurlijk niet ontnemen ?

Hebben jullie ook zo’n favoriete andere activiteit waar je zo lekker bij zit te quilten? Ik ben benieuwd!

Lieve quiltgroeten,

Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *