Over een Taart-quilt die een tijdje bleef liggen

Volgens mij ben ik echt niet de enige die een aantal quilts een tijdje heeft liggen wachten om afgemaakt te worden. Soms komt er gewoon even iets anders tussendoor wat net iets leuker is of iets dat gewoon meer urgentie heeft. Zo heb ik dus een Taart-quilt die een tijdje bleef liggen nadat ik van Brazilië naar Chili ging verhuizen…

 

Stapeltje lapjes voor de ‘Pies and Tarts’ quilt

Het begon zo’n 8 jaar geleden met een stapel groene lapjes voor de ondergrond en blauwe/paarse tinten voor de taarten (Pies). Met de hand appliqueerde ik de taarten in het midden van de ondergrondlapjes totdat er genoeg vierkantjes waren voor een mooie maat quilt.

 

Een eetbare Pie bovenop de stoffen Pies

Met de naaimachine heb ik alle vierkantjes aan elkaar tot een geheel genaaid. Op de kruispunten appliqueerde ik de kleinere taartjes (Tarts). Om te voorkomen dat er teveel lagen stof op elkaar zouden komen knipte ik rondjes uit de ondergrond onder de taartjes weg, precies daar waar de 4 achtergrond-lapjes bij elkaar kwamen. Met deze nieuwe rondjes heb ik de kleine ‘cookies’ voor de paarse buitenrand ‘gebakken’!

 

Pies & Tarts & Cookies!

Verhuizen

Tijdens de laatste dagen van ons verblijf in Brazilië ben ik begonnen deze quilt met de hand te quilten. Tot het moment van de verhuizing naar een nieuw land voor de deur stond; ons huisraad werd verscheept naar een opslag in Nederland en mijn man en ik vertrokken met een paar koffers naar Chili. Mijn naaispullen heb ik in Nederland er tussenuit gevist opdat ik mijn werk kon blijven doen. En de Taart-quilt? Die bleef in Nederland achter, te wachten op betere quilt-tijden.

Na 2 jaar in Chili te hebben gewoond kwamen er nog 3 jaar in Ghana bij. Nu wonen we intussen alweer een jaar in Nederland. De spullen zijn eindelijk uit de opslag gekomen en zodoende komt het gewone leven weer een beetje op gang.

Tot rust komen

Hoe zit het nu met die quilt? Die ligt tegenwoordig ‘s avonds weer op schoot om gequilt te worden! Het is in deze fase van herstel na de chemo heerlijk om af en toe even pas op de plaats te maken en met de hand te quilten. Even geen groot project van een nieuwe quilt ontwerpen maar gewoon steekjes maken. Zo wordt de quilt met elke steek een stukje steviger en bovenal ik steeds een beetje sterker.

 

Verschillende kleuren borduurgaren

Voor meer inspiratie voor de Pies and Tarts quilt klik HIER.

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *