De natuur vertalen in stoffen

Iedere ochtend als ik met mijn honden tussen de weilanden doorloop, geniet ik opnieuw van de nieuwe dag. Elke dag is anders zodat ook iedere dag deze beleving anders is. In het voorjaar hoor en zie ik vooral veel vogels. In de zomer de staan de bloemen vol in bloei. In het najaar hangt de mist boven de weilanden. En in de winter zie ik vooral de kale takken van de bomen in de meest bijzondere vormen. Ik haal veel inspiratie uit deze momenten.

inspiratie

Toen ik voor dit keer gevraagd werd om weer een blog te schrijven, moest ik even nadenken over een onderwerp. Normaal gesproken is dit de tijd van het jaar dat ik naar de Quilt Market in Houston om inspiratie op te doen en nieuwe dingen in te kopen. Dit jaar is dat even anders omdat de Quilt Market is geannuleerd.
Wat me daar ieder jaar gebeurt is dat ik na een paar dagen onderdompelen in quilts, overal waar ik maar kijk quilt patronen zie. De muren van het hotel hebben opeens een quilt patroon en zelfs de vloerbedekking heeft iets weg van een quilt. De Skyline van Houston zou een geweldig nieuw ontwerp voor een quilt kunnen zijn en ga zo maar door. En dat ik niet de enige ben, bleek van de week toen mijn collega vol enthousiasme vertelde over de geweldig mooie rit die zij door het bos had gemaakt met alle bomen in herfstkleuren. Ik denk dat wij elkaar als quilters daarin feilloos aanvoelen.

 

Natuurfoto’s en een kleurenpalet

Tijdens het zoeken naar foto’s op mijn computer ontdekte ik opeens iets opvallends. Van heel veel foto’s die ik gemaakt heb, heb ik de kleuren ervan al een keer vertaald naar een stoffenpakket of naar een quilt.
Met deze foto’s wil ik graag laten zien waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

Een prachtige blauwe regen met bijbehorend kleurenpalet

 

 

Meloenen en het bijbehorende kleurenpalet

 

 

Een rimpeling in water met bijbehorend kleurenpalet

Avond foto  met bijbehorend kleurenpalet

Mist over het land

Bij de volgende foto zijn het naast de kleuren ook het lijnenspel waar de foto en de quilt met elkaar overeenkomen:

 

 

De volgende foto heb ik gebruikt om een quilt van de te maken:

 

 

De volgende foto is inspiratie geweest voor een quilt waar ik op dit moment nog mee bezig ben:

foto 8                                                                                     foto 8a

 

Ik hoop dat je net als ik  geniet van al het mooie om ons heen en dat je hier net zoveel inspiratie uit kan halen.

Marlies Janssen

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.