Mini quilts vol intentie

Intuïtief werken

Als je eerder al wat van mij hebt gelezen, dan weet je: Ik werk heel intuïtief. Ik heb geen vastomlijnd plan en al helemaal geen patroon. Ik heb een idee in mijn hoofd, of een bepaald gevoel, kijk naar mijn voorraad stoffen en kies daar dan wat uit om mee te beginnen. Ik vind dat een fijne manier van werken, die ervoor zorgt dat mijn quilts heel erg weerspiegelen hoe het op dat moment met mij gaat.

Intentie

Soms ga ik een stapje verder in dat intuïtieve werken en mix ik het met mijn liefde voor meditatie en tarot. Ik maak dan een intentionele mini quilt die ik daarna ergens ophang om me aan die intentie te herinneren. Dat ontstaat zo: Ik neem de tijd om in stilte naar binnen te keren. Misschien heb ik een bepaalde vraag, maar dat hoeft niet, ik kan ook zitten en kijken wat er in mij leeft. Dan schud ik mijn tarotkaarten en trek er één. Daaruit ontstaat een woord of zinnetje, mijn intentie. Ik pak mijn voorraad stofjes erbij en kies er heel intuïtief een paar uit. In dit voorbeeld wilde ik heel graag stofjes die verschillend aanvoelden, dat paste bij de zachtheid van mijn intentie. In stilte naai ik vervolgens de quilt met de hand, waarbij ik stilsta bij die intentie, wat het voor me betekent of wat ik ermee wil.

Teksten

Soms borduur ik de intentie zelf op de voorkant. Soms borduur ik een zinnetje uit een tekst die bij de kaart hoort, en soms doe ik niets met tekst. In dit voorbeeld vond ik de naam van de tarotkaart zo passend, dat ik die er op borduurde. (Temperance is de Engelse naam van de kaart Gematigdheid.) Als de mini quilt dan klaar is, kan ik ‘m ergens ophangen of leg ik het in mijn meditatiehoekje. Zo word ik de komende tijd steeds herinnerd aan mijn intentie.

Rivka Bakkers-de Jonge

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *