geborduurd portret in borduurring

Portretjes in een borduurring

Borduurringen voor aan de muur


We hebben ze allemaal wel in de kast liggen: borduurringen. Handig met doorquilten en voor stitchery maar ze zijn ook super leuk om aan je muur te hangen. Met een hele stapel aan borduurringen op de plank en een vernieuwde slaapkamer ging ik onlangs aan de slag om wat mooie muurdecoraties te maken.


Ik begon eerst met een makkelijk project namelijk het borduren van een geïllustreerd stofje. Ik koos deze lieve stof uit de Little Clementine serie en ben uit de vrije hand gaan borduren. Met een gezellig muziekje op de achtergrond en een kop verse winterthee erbij was dit heelijk relaxed om te doen. Je bepaalt zelf welke delen je wilt borduren, eigenlijk kan er weinig fout gaan. Nadat ik deze af had, had ik de smaak te pakken.

 

Liberty en Essex Linen


Een voorliefde heb ik voor portretjes, bloemen en Liberty’s en ben dit met elkaar gaan combineren. Ik heb een schets gemaakt en deze met behulp van een lichtbak overgetrokken op Essex Linen kleur Naturel. Zelf vind ik deze stof het fijnst om op te borduren. Speurend door m’n Liberty scraps voor het bloesje en met de borduurbakken uitgestald op tafel ging ik weer aan de slag. Of zoals m’n man het zei: bezigheidstherapie.

 

Fraaie kapsels


Het leukste vind ik om de haren te borduren, vooral vlechten. Ik borduur dan juist allerlei verschillende kanten op zodat het licht extra mooi op het garen valt. Ik gebruik trouwens gewoon DMC borduurgaren.

geborduurd portret van meisje met blonde vlechten

Wie is het?


En ja ik was niet meer te stoppen. Ik maakte ook nog een mini portretje van m’n moeder. Ik wilde namelijk uitproberen om van een foto een portret te maken. Voor wie haar kennen, ze lijkt er aardig op, nietwaar?

geborduurd portret van mijn moeder

 

Ik heb nog een grote ring van 30 cm in doorsnede liggen en daar wil ik iets van een mini quilt in gaan maken. Misschien van allerlei Liberty scraps met her en der wat borduuraccenten… Genoeg ideeën, maar eerst moet ik mijn voorraad aan borduurringen weer aanvullen. De gemaakte borduurringen moet ik nog ophangen, net zoals nog meer muurdecoraties voor de slaapkamer, maar dat gaan we binnenkort doen.

Tilda Swap


Over ideeën gesproken, misschien vind jij, of ken je iemand die dit helemaal leuk vindt. Heerlijk aan de slag met je (lievelings) Tilda stoffen en iemand die je niet kent, verrassen met een zelfgemaakte creatie. Denk aan een handige naaimap, zomerse kussenhoes, handwerktas, blokkenboek, theemuts, placemat of een mini quilt. Wil je graag meer info of jezelf gelijk aanmelden stuur dan een mail naar Richarda info@petitelouise.nl


Voor de deelnemers heb ik een leuk extraatje: als je tussen vandaag en 31 maart een bestelling bij de webshop De Handwerksite plaatst, dan zijn de verzendkosten gratis en je ontvangt €2,- korting op je totale bestelling. De kortingscode ontvang je nadat je bent ingeschreven voor deze Tilda Swap. Laten we er een vrolijke swap van maken!

 

Tilda voorjaar swap

 

Voor wie mijn Instagram verhalen volgt, heeft gezien dat ik een stapel met mini quilts aan het maken ben. Daar de volgende keer meer over. Dat is namelijk voor ons 12,5 huwelijksfeest…


En wist je dat we ook actief zijn op Instagram?! We delen graag jullie fraaie quiltprojecten dus tag ons als je het leuk vindt dat wij jouw foto laten zien op het Quiltersgilde account.


Fijn weekend en misschien spot ik je nog op de handwerkbeurs in Zwolle.

 

Richarda

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *