Hoe een quilt versturen ?

Hoe een quilt versturen
Het verzamelen en vervoeren van quilts voor een tentoonstelling is een hele onderneming. Voor grotere quilts (o.a. voor de jaarlijkse Algemene Tentoonstelling) hebben wij een handleiding opgesteld voor het maken van een tunnel en een hoes. Hiermee kan de quilt op een goede manier worden opgehangen, en veilig worden vervoerd.
Als de tunnel 10 cm breed is, past er een stevige lat in. Met de juiste oogjes aan de lat blijven de ophanghaken er goed in zitten en als de hoes een gladde binnenzijde heeft, kan de quilt zonder vouwen makkelijk in en uit de hoes gehaald worden.

Quilts breder dan 200 cm
Voor heel grote quilts (groter dan 200 cm breed) hoeft geen lat meegestuurd te worden. De quilt kan opgevouwen worden in een soort kussensloop. Zie hiervoor ook de bijgaande handleiding, met een instructie a.h.v. foto’s.
Soms kun je opzien tegen het maken van een tunnel en hoes, maar het is voor de mensen die de tentoonstelling inrichten heel fijn als de quilts op de juiste wijze ingestuurd worden. Zo kunnen we snel werken en, minstens zo belangrijk, de quilts op een veilige en nette manier vervoeren.

Heeft u nog een hoes liggen? Die misschien te lang is, dan kunt u het te lange stuk omslaan en vastzetten met veiligheidsspelden. Zorgt u er ook voor dat het koordje niet te lang is, dan dan blijft niemand erin haken bij het uitladen van de vracht.
Succes met het maken en vergeet niet uw quilt op tijd aan te melden voor de tentoonstelling(en).

Regels inzending ATT_ tunnel, lat en schroefoog. (1) (2)

hoes voor quilt tot 2 meter

hoes maken quilts groter dan 2 mtr

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *