Een Zomerweek bij Hawar

In april zag ik wat Zomerweek-cursussen bij Hawar in Olderbekoop voorbij komen. Ik had al vaker enthousiaste verhalen hierover gehoord dus besloot ik mijzelf in te schrijven voor de Zomerweek ‘Ontwerpen’ met Eke Krug.

Toch best spannend zo’n cursus. Daarom had ik Eke van te voren al gemaild over waar ik vaak tegenaan loop tijdens workshops als deze, namelijk blokkeren. Ik kreeg een prettig antwoord terug en dat gaf mij iig rust. Ik ben er dan ook ontspannen en open in gegaan.

Om te beginnen met de eindconclusie: ik heb geen blokkades gehad en heb lekker kunnen werken. Heb mijn eigen plan getrokken en ben 4 dagen aan het werk geweest. Dat is voor mij echt positief te noemen en daar kan ik tevreden op terug kijken.

Ontwerpen

Na een introductie over de belangrijkste aspecten van het ontwerpen, kwamen gedurende de volgende dagen veel verschillende technieken voorbij. Eke had heel wat demonstraties voorbereid en daarna ging iedereen aan de gang met het maken van een moodboard. Vandaar uit hebben we de rest van de week verder gewerkt

 

Eke verteld op een gegeven moment dat, als je veel proefjes maakt/uitprobeert, je daarna ook uit veel materiaal kunt kiezen. Dat kun je ook een manier van ontwerpen noemen en ik denk dat zeker voor de artquilters onder ons heel goed werkt.

Voor mij werkt dat niet helemaal zo. Uit het verleden weet ik dat ik dan uiteindelijk met veel materiaal blijf zitten die ik nooit ga gebruiken. Ouder en wijzer geworden had ik mijn ontwerpen meegenomen en ben die in stof gaan uitwerken. De basis is gelegd maar gaat zeker nog verder uitgewerkt worden met technieken zoals het werken met puffverf  en paperfabric maken, Voorlopig dus nog genoeg te doen.

 

Het was leerzaam en (heel belangrijk) gezellig en inspirerend. Zoveel deelnemers, zoveel verschillend werk. Dat blijft altijd ontzettend leuk om te zien en mee te maken.

Evaluatie

Helaas kon ik er de laatste dag niet bij zijn dus ik heb de evaluatie van alle werken gemist. Heel jammer maar was niet anders. Gezien de ijver en het enthousiasme ben ik er van overtuigd dat er heel wat mooi werk en ideeën besproken en mee naar huis genomen zijn.

Dank voor een bijzondere week aan Eke en mede- cursisten en natuurlijk aan team Hawar voor de fantastische verzorging.

 

Wat trouwens ook echt de moeite waard was en wat ik toch even met jullie wilde delen is de expositie ‘Paradys’ in Oranjewoud. Geweldig werk waaronder deze jurken van Diana Scherer (materiaal: gemanipuleerde wortels van planten), de vrolijke kunst van Isa van Lier en het verrassende werk van Alicja Kwade. Nog tot en met 14 augustus te be- en verwonderen.

 

Monica van Leent-Bergkamp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *