Quiltnieuws 152

Nog één keer

Binnenkort valt ‘mijn’ laatste Quiltnieuws op de mat bij de leden van het Quiltersgilde. Na de jaarvergadering van april heb ik het stokje van hoofd- en eindredactie overgedragen aan Marjolein den Oudsten en Marlies van Huijgevoort.

Met tijdschriften is het echter zo dat je begint aan het volgende nummer zodra het nieuwste nummer uit is; in maart dus. Quiltnieuws 152 is een kleurrijk nummer geworden met veel verschillende artikelen. Voor de cover stond dit keer een quilt uit de collectie van het Quiltersgilde model. Een groepsquilt uit Friesland dat er ingewikkeld uitziet maar zich prima leent om te spelen met kleur. Het patroon van het basisblokje staat op de patronenpagina’s.

 

Rijswijk

Begin april was het Quiltersgilde te gast bij de Patchwork & Quiltdagen in de Broodfabriek te Rijswijk. We waren aanwezig met een flink aantal quilts en tentoonstellingen. Ons fotografenteam Harry en Yvon Roelands hebben heel hard gewerkt om alle quilts te fotograferen en een artikel te schrijven voor Quiltnieuws 152.

Er was veel te zien met meerdere tentoonstellingen, de uitslag van de art quiltwedstrijd, inleveren van quilts voor de Nationale Quiltcollectie, werk van leden en internationaal werk. Bezoekers schoven aan om een klein werkje te maken of voor een gezellig praatje. De buttons met ‘Blij je weer te zien’ lokten leuke reacties uit. Vier pagina’s nagenieten in Quiltnieuws juni en het thema voor volgend jaar ‘Kleurrijk’.

Wat nog meer in Quiltnieuws?

Quiltnieuws is ingedeeld in vaste rubrieken zoals het Prikbord, het portret, de nieuwe boeken en de adverteerders. Daarnaast tentoonstellingen en regio met dit keer informatie over de prachtige tentoonstelling in Horst (L) over traditionele klederdrachten uit Zuidwest China.

Maar liefst elf artikelen in Patronen en technieken; kleine en grotere projecten, uitleg over het maken van een bies en uiteraard deel 2 van de mysterie.

 

Blok Mysterie deel 2

En heb je heel veel restjes in je naaimand? Dan kan je uit de voeten met de No waste quilts van Elly van Dinther. Ons nieuwe redactielid Tineke Nauta vertelt over een sterrenquilt die als eenmalig project begon en uitmondde in een tweewekelijkse handwerkclub en een jaarlijkse verkoop van werkstukken.

Tot slot bij ‘Ook in dit nummer’ onder meer een verslag van de Meet & Greet Art quilten die over Notan ging. Een techniek waarbij het gaat om licht en donker en spiegelen.  Kortom, er valt weer veel te zien en te lezen.

Heb je zelf een idee, een vraag of wil je een bijdrage leveren? Ook Marlies en Marjolein waarderen de bijdragen van leden zodat we samen een inspirerend blad blijven maken waarin voor elk wat wils.

 

Inge van Koningsveld

2 antwoorden
 1. Tineke Pots zegt:

  Ik zie dat de nieuwe welkomsdoos op de voorkant de 19 blokken bevat die ik maakte voor de overstromings slachtoffers in Limburg. Is het mogelijk dat ik (tegen betaling) een doos, zonder inhoud, zou kunnen ontvangen?
  Mijn lidnummer is 20161.
  Met vriendelijke groet,
  Tineke Pots

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *