Bloemenhoed

De toppic van de dag : Heerlijk mijn schoenen mogen uit……..

Woensdag onze derde en laatste opbouw-dag. “Wat is de toppic van jouw dag ?”  was mijn vraag aan een aantal bestuursleden en medewerkers. Er is weer zo hard gewerkt, er is zoveel gebeurd, er zijn veel stappen gezet.

Wat zijn we blij dat het inrichten van de Latijnse school met een deel van de jubileumquilts zo voorspoedig is gegaan. Het is duidelijk te merken we iedere dag meer ervaring krijgen. En wat een plezier dat de jubileumquilts zo’n geweldig succes zijn.
Weet je nog, wat jouw eerste reactie was toen je vorig jaar in Alkmaar  het zakje met stofjes in ontvangst nam. “‘Niet mijn smaak” of in het gunstige geval” wel een uitdaging, hoor”. En een uitdaging is het geworden. Wat een leuke gevarieerde quiltjes in heel veel verschillende stijlen zijn er ingestuurd. Zo de moeite waard. Wie weet andere keer weer een uitdaging….
De ruim 280 jubileumquilts zijn te bewonderen in de Lebuïniskerk, in de Latijnse school en in de Fermerie. De locaties liggen op loopafstand van de Lebuïniskerk.

De werkgroep is blij dat alle quilts mooi hangen. Er is weer van alles te zien. Landschappen waaronder een hele grote. Veel vliegende zaken: ballonnen, vogels.
Veel applicaties, blijkbaar is dit jaar het jaar van de applicatie-quilts. Verrassende inzendingen.

Maar er is zo veel meer: bloemen in de bibliotheek, zo origineel zo meesterlijk. Een hele grote bloemenhoed. in het middenschip.
Een feestelijk opening, een quiltdokter.. een workshopje met Hoera blokken.

Heel bijzonder is ook de tentoonstelling van de Quilten Speciaal-14 groep in het koor van de kerk.  Hier zijn 12  eindwerkstukken, allemaal origineel,  van mensen die in de afgelopen 2 jaar hun eigen stijl zijn gaan ontwikkelingen. Wat een feest om deze werkstukken  op te hangen met Hanny Spierenburg. Het geeft een goed gevoel als de werkstukken mooi hangen, en goed tot hun recht komen.

Onze ‘Hof”fotograaf is blij dat het gelukt is alles op de foto te zetten, dat kan niet als er mensen rondlopen. Dat moet altijd tijdens de opbouwdagen. Onze hoofdredacteur is blij dat zij enkele covers voor volgend jaar heeft gescoord.

Vandaag en zeker vanmiddag ging het om de finishing touch.  De ingang kreeg nog even een nieuw kleedje.
De kassa’s staan aan. De scanverbinding bij de ingang werkt. De polsbandjes liggen klaar. De brochures zijn te koop. De vloer is geveegd.

De laatste mensen vertrokken vanavond om kwart over 7 uit de kerk, nadat ook alle winkels klaar zijn met de inrichting.

Kortom jij, jullie worden verwacht.

Met een feestelijk versierd hoofd.

P.S Bij de ingang kun je onze mooie antieke quilt zien, als je even omhoog kijkt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *