Tillen, rekken en sjouwen. Lachen en een paar pleisters

Rondom de Algemene Tentoonstelling komen er veel, extra veel vrijwilligers in beeld. Zonder al die mensen was er geen tentoonstelling!

Als in Deventer bij de Grote Kerk de vrachtwagen met quilts en informatiemateriaal aankomt, staat daar, onder supervisie van de leden van de tentoonstellingscommissie,  een groep van ongeveer 15 vrouwen.
Zij  brengen samen met de chauffeurs alles in de kerk. Tillen en sjouwen.
De vrachtwagen rijdt dan nog een tweede keer om alle boeken voor de bibliotheek  op te halen.  In Berkel en Rodenrijs moeten alle boeken van boven naar beneden.Tillen en sjouwen.

De dozen met boeken

Ondertussen  zijn in de kerk de standbouwers nog bezig (dit zijn geen vrijwilligers).


De quilts worden op een groot plastic neergelegd. Alle quilts worden daarna over de kerk verdeeld in de secties waar ze komen te hangen. Het voorbereidingswerk voor de verdeling is  allemaal van te voren  op papier voorbereid. Sjouwen.

De tweede opbouwdag komen er altijd een paar mannen  helpen voor het hoge en zwaardere werk.
Ondertussen worden meer dan 200 quilts opgehangen trap op/ trap af. Dan  nogmaals kijken of alles in een goede combinatie hangt. Eventueel verplaatsen. Tillen, bukken, rekken, sjouwen..

Bestuursleden en redactieleden bouwen de informatie/Quiltnieuws stand op. Daar staat veel informatie, die verspreid gaat worden. Dozen verplaatsen, uitpakken, stand inrichten, kaarten klaar zetten in de standaard. Mooie werkjes op de balie zetten, Quiltnieuwsen klaar leggen.

Hard werken van ‘s morgens 9 uur tot ‘s middags 5 uur. Drie dagen achter elkaar. En dat keer 30 mensen, 30 x 8 uur x 3 dagen.
De stappentellers van ons gaan over de top.

Maar niemand hoor je klagen. We zijn blij met een kop koffie en thee op tijd en een lunch met een soepje. Dan komen we weer even bij. En hup verder bouwen

Dit jaar was er extra werk omdat er  veel  meer quilts zijn; de jubileumquilts. Een extra taak voor het bestuur. Tentoonstellingsborden opzetten.  Au vinger tussen de borden. Nou geloof me dat was weten.
Alternatieven bedenken als er niet juiste ophanghaken zijn. Ook onze hersenen worden dus extra uitgedaagd. Latjes zagen en  dan niet in je vinger zagen.

Aan het eind van de dinsdag verlaten we tevreden de kerk, onze hoofdresidentie. De quilts hangen, de naambordjes moeten nog. Een groot deel van de jubileumquilts hangen. De verbindingen voor de kassa’s werken. We zijn bijna klaar om iedereen te ontvangen.

zicht van boven af

zicht van boven af

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *