Art-Almere

Wij zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met van alles en nog wat. Het jaarlijkse project van Mieke, een ATC ruil, Marianne met de meest leuke workshops en de verhalen daarbij. Hilly een bijzondere tocht met haar camper in Frankrijk, en ik?

 

 

Wat heerlijk toch dat ik via het Internet de vele verhalen kan volgen. Op internet via het Quilten in Beeld en alle andere aanverwante Gilde blogs, waar prachtige verhalen te lezen zijn. En mooie beelden van de 3 dagen bijzonder mooi Noord-Groningen quiltfeest, bijvoorbeeld een blogbericht dat HIER te lezen is. Met de aandacht voor de organisatie en de bijzondere quilts. En al die kerkjes, monumentale gebouwen en buurtverenigingen, waar de tentoonstellingen plaatsvonden. Dank vooral voor al die bevlogen mensen die het samenbrengen van Quilts en Quiltliefhebbers hebben georganiseerd.

Parfait verven

Elke maand op een vaste dinsdag komen wij bij elkaar. Deze keer bij mij en op mijn vraag of ze al eens Parfait Verven hadden gedaan, was het antwoord “nee”. Samen met Hilly en Marianne (Mieke op vakantie} hebben we potten gevuld en de emmertjes van de yoghurt gebruikt bij gebrek aan weck flessen. Het is zo leuk om te staren naar die pot met prachtige kleuren.

 

 


Nu, begin juli, zijn ze weer bij mij. Dat is een beetje traditioneel ontstaan tijdens de quiltjaren bij de Movie Stars. Altijd de start van de zomervakanties bij mij op mijn verjaardag. Altijd één van de leukste dagen, dus dat zet ik nu ook door met de Art-Almere groep.

Verrassing

En nu maar hopen op mooi weer, want ik wil gaan craquelé verven en dan is een zonnetje hard nodig. Voor na de lunch heb ik pakketjes gemaakt voor het Kantha quilten. Ik heb een paar zijden lapjes, vulling en kant samen gesteld en ben benieuwd hoe een en ander er uit gaat zien. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden. Terwijl ik dit schrijf ben ik benieuwd naar hun reactie, want ze weten het nog niet maar over vier dagen krijgen ze bij de koffie en thee de plannen te zien.

 

 

 

En dan die hitte, zou die weer terug komen? Een beetje minder mag best wel, dus voor iedereen een goede parasol of een plekje in de schaduw. En wat Kantha handquilten dan komen we die zonnige dagen wel door.

Mia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *