Wat zit er nog meer in die quilt-box!?

De klok staat al weer een week op `wintertijd`. En hebben we dat `extra` uurtje goed kunnen gebruiken?

Ikzelf rol gelukkig gemakkelijk die wintertijd in. Wel denk ik altijd op die eerste dag meer tijd te hebben, maar dat valt toch tegen. Gewoon het ritme weer oppakken en daar waar kan lekker bezig zijn met patchen en quilten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn werk in uitvoering.

Ook ik ben druk met de mysterie uit de Quiltnieuws. Op de Facebook-pagina komen regelmatig wat up-dates voorbij. Bij de laatste patroontjes werd ook vermeld welke tussenstroken er gemaakt moeten gaan worden. Ik heb daar al wel een ideetje voor, maar of dat uitvoerbaar is!?……… Bij mij ziet het er in mijn hoofd altijd perfect uit maar dan moet het nog wel op papier komen en uit te voeren zijn. Ik ga dus nog even verder met bedenken en uitwerken.

In de tussentijd laat ik jullie graag nog wat meer zien van mijn quilt-hulp-spullen.

Voor elke naald een kussentje

Voor elke naald een kussentje

Om de naald tijdelijk te parkeren gebruik ik kleine speldenkussentjes. Die muis rust meestal op mijn duim met kleine applicatie spelden dicht bij de hand. Zo’n klein speldenkussentje is snel gemaakt van een leuk stofje. Of een mini-speldenkussentje gemaakt van een lege flessendop met wat restjes vilt en borduurgaren. Leuk werkje en praktisch in de handwerkmand.

Liniaaltjes voor vele toepassingen

Liniaaltjes voor vele toepassingen

En ja, meten is weten, dus een liniaaltje kan niet ontbreken. Het kleine inch-blokje (een Quiltersgilde cadeautje van een tijdje terug) vind ik een fijn hulpje. Om snel iets af te tekenen of te snijden of als sleutelhanger aan je handwerktas. En dat handige latje mét verhoging komt zeer goed van pas bij paper-piecing. Nou, hoor ik jullie denken!…. dat gekke witte ding, waar is dat voor. Een handige tool om bij patch-lapjes een mooie hoek af te tekenen en/of te snijden. Elke denkbare hoek krijgt een bijpassend hoekje.

Die draad komt zeker door de naald.

Die draad komt zeker door de naald.

En ja ook bij mij lukt het niet meer zo goed om die draad in de naald te krijgen. Er zijn heel veel verschillende apparaatjes op de markt die dat voor je kunnen oplossen. Maar ik ga nog altijd voor een “ouderwets” Willemientje. Door de loop der jaren heb ik er al een aantal verzamelt en ze gaan ook zeer regelmatig stuk. Het is ook zo leuk om te zien dat de afbeelding toch steeds iets anders is, zeker als ik in een handwerkwinkel terecht kom tijdens een vakantie. Want ook dan gaan die dingen wel eens stuk. En een vakantie zonder handwerkspullen is bij mij niet denkbaar.

Gekke tools in de handwerk-box

Gekke tools in de handwerk-box

Deze attributen lijken wel helemaal niet in een handwerk-box thuis te horen! Maar bij mij zijn ze toch regelmatig in gebruik. Een pincet is makkelijk als extra handje bij het doorhalen van de draad bij de naaimachine. Mijn vingers zijn wel eens een beetje te groot of onhandig!  Die vouw-beentjes zijn daarom ook heerlijke hulpjes om een naad nog eens goed te vouwen. Of een hoekje nog een extra duwtje te geven.

Vele kleurtjes garen bij elkaar

Vele kleurtjes garen bij elkaar

Omdat ik graag werk met een bijpassend kleurtje garen bij elk stofje en niet al mijn klosjes garen in de handwerktas passen, maak ik gebruik van (oude) naaimachine-spoeltjes met diverse kleurtjes garen erop. En die weer in zo’n handig doorzichtig doosje. En tijdens het quilten staat mijn molentje met garen en attributen paraat.

Dit was deel twee van een kijkje  in mijn quilt-box. Er zullen nog vast wel meer tips en ideetjes zijn om het patchen en quilten aangenaam en/of makkelijk te maken. Ik hoor/lees graag welke dat zijn, vertel het in een reactie onderaan dit bericht.

Met spanning kijk ik uit naar deel 4 van de Mysterie-quilt. Gelukkig heb ik nog een paar weken om mijn achterstand in te halen.

 

Groet van Maria en graag tot een volgende “Quebbel”.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *