Een Serious Request

December, de maand van tradities

De decembermaand staat voor velen bol van de tradities. Samen een kerstworkshop volgen, kerstkransen maken of de boom optuigen. Ook de verschillende media doen hun best om tradities in ere te houden en nieuwe te creëren. Zo is er een zender die in november al begon met het uitzenden van meerdere kerstfilms per dag. Allemaal met hetzelfde format; 2 personen die elkaar in het begin van de film niet mogen maar aan het einde is het een en al romantiek tussen beiden. Allemaal dankzij Kerstmis. Stiekem is het af en toe best lekker om even weg te zwijmelen bij zo’n film maar nog liever luister ik naar de radio. De jaarlijkse top 1000 evergreens, de top 2000 en Serious request voor het goede doel. En daar wil ik het graag even met jou over hebben.

Bijdragen aan het goede doel

Dit jaar staat het glazen huis van waaruit Serious request wordt uitgezonden in Amersfoort. Daar woont Jaydon, luisteraar van de show en zelf een vergeten kind. Hij heeft het idee geopperd om tijdens de dagen dat het glazen huis in Amersfoort staat, kerstkaarten te gaan verkopen. Geen commercieel vervaardigde kaarten maar zelfgemaakte kaarten. De opbrengst komt dan geheel ten goede aan Stichting Het Vergeten Kind. Op 24 november was er een uitzending te beluisteren waarin dit idee werd besproken. Alle creatievelingen werden opgeroepen een bijdrage te leveren. En hoe leuk zou het zijn als de leden van het Quiltersgilde hieraan een bijdrage leveren?

 

 

Kaarten in Quiltnieuws

In de decembernummers van Quiltnieuws staan vaak ideeën voor het maken van kaarten. De ene wat bewerkelijker dan de andere. Ook in het nieuwe nummer weer een leuk idee met stofjes en organza. Een prima idee om al die leuke kerstlapjes waar je er veel te veel van hebt, te gebruiken voor een goede bestemming. Maar ook het kerstengeltje uit hetzelfde nummer zou zo als of op een kaart kunnen. En uiteraard hebben onze leden zelf ook heel veel creatieve ideeën. Dus leef je uit en doe mee!

 

Kaarten opsturen

De actie loopt tot aan kerst. Alle zelfgemaakte kaarten worden verkocht tijdens de 3FM Kerstmarkt. Je kunt je donatie sturen naar NPO 3FM t.a.v. Kerstkaarten voor Jaydon, Postvak CM31, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum

Namens Jaydon en alle vergeten kinderen alvast bedankt en een warme, liefdevolle decembermaand gewenst.

​Inge van Koningsveld

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *