Ultieme quilt retreat -Quilten met quilt-tv

M’n eigen quilt retreat

Deze zomer had ik als vakantie bedacht dat ik lekker thuis zou blijven voor drie weken. We hadden uitstekend weer in Nederland en ik heb thuis van alles aan faciliteiten om de hoek: strand, musea, vrienden, quilt bee. en helemaal belangrijk: ik had enorm veel zin en gelegenheid om aan allerlei quiltprojecten te werken. Ik heb er dus m’n eigen quilt retreat van gemaakt.

Goed gezelschap

Gelukkig was ik niet de enige die zin had om te quilten: tijdens mijn vakantie stond de maandelijkse bee van de Lachende Bijtjes gepland, en het is ook gelukt om met een groepje nog een extra dag mee te pikken op een gewone doordeweekse dag.

Quiltbee in de tuin

Online quilt tv

De quilt retreat heb ik verder serieus aangepakt. Wanneer ik achter mijn naaimachine zat, had ik daar mijn grootste laptop naast staan met afwisselende afleveringen van verschillende online quilt shows. Ik ben al sinds 2011 geabonneerd op The Quilt Show met Alex Anderson en Ricky Tims. Die brengen elke twee weken een nieuwe quilt show uit van een klein uur met één of twee gasten die verschillende stijlen en technieken laten zien en toelichten. Al die seizoenen kan ik online terugkijken. En ik heb ook eindelijk de tijd genomen om een aantal online cursussen te bekijken die ik had verzameld op www.craftsy.com. Gezellig hoor, heb je gewoon wereldberoemde quilters bij je op de thee in je huiskamer aan je naaitafel!

Ultieme quilt retreat -Quilten met quilt-tv

Ja, ik heb de tafel een klein beetje opgeruimd voor ik deze foto nam

 

Ik heb ook lekker wat afleveringen teruggekeken van de Midnight Quiltshow van Angela Walters. En die had toevallig ook een aflevering opgenomen waar ze een quilt maakt die ik ook wil maken – dan is het toch net of je samen aan het naaien bent. Ik kan het erg aanbevelen om dat eens op te zoeken wanneer je weer een avondje gaat naaien.

Flink productie gedraaid

En wat ik dan allemaal heb gedaan? Uiteraard minder dan ik had gehoopt, maar tegelijkertijd heb ik ook echt niet stilgezeten. Ik heb een kraamkadootje gemaakt voor een collega van een mini-charm pack en wat bijpassende stoffen. Ik kan het haar pas volgende week geven, maar ze leest dit blogje vast niet voor die tijd. Kijk, dit lieve tasje:

Tasje van mini-charmpack

 

En ik heb eindelijk de tafelloper afgemaakt die ik ooit als pakket in het voorjaar van 2014 had aangeschaft. Het plan was toen om het project tijdens een quiltweekend (een echte quilt retreat ;-)) met m’n Singertje in elkaar te zetten. Het is een Featherweight project gebleven om alle losse blokken te maken, maar daarna heb ik toch echt mijn Bernina aan het werk gezet bij de afronding. Zoef, op een laatste stukje binding is die inmiddels ook klaar! De loper is ongeveer 170cm lang, om je een idee te geven van de afmetingen. Ik heb ‘m in de ditch gequilt, rondom elke tweede randje van de crazy logcabin blokken.

Rowan Crazy Logcabin runner

En nog even een close up om te genieten van de kleuren die er echt afdruipen. Hier zie je al een stukje met de binding eraan. Nu de zon weer iets zakt en we richting herfstkleuren gaan, licht de loper zo mooi op op tafel, heerlijk! (klik op de foto’s voor een grotere weergave)

Close up van de loper

Antique sampler

In 2011 ben ik ooit aan de Antique Sampler begonnen van Sue Daley. Ik heb de top in 2012 afgemaakt, maar doorquilten was ik nog niet aan toe gekomen. Een kleinere uitvoering van deze quilt heb ik eerder afgemaakt met een hulp-troep aan lieve quiltsters voor een vriendin. Nu ga ik eindelijk de mijne afmaken. Eerste stap, het sandwichen, is inmiddels afgerond. Ik kan aan de slag!

Tijdens quilt retreat eindelijk gesandwicht

Cadeau

Laatste project waar ik flink meters mee heb gemaakt tijdens de vakantie is een cadeau voor een vriendin. Het patroon heet Piece & Love, en komt van The Cloth Parcel via Craftsy. Ik heb vooraf een beetje gepolst of het ontwerp en kleuren in de smaak vallen – is zo jammer als je denkt iets leuks voor iemand te maken en bij uitpakken zo’n voorzichtig: “oh, wat aardig, eh, die past misschien wel, eh, in de stoel bij de logeerkamer?” hoort…

De top zit in elkaar, het hart is al gequilt. Komende weken zet ik de ruimte eromheen vol met allemaal veren. Lekker wild! Voor onderstaande foto heb ik de quilt even snel op de design wall gehangen en niet uitgebreid gladgetrokken. In het echt ligt hij mooi plat hoor!

Piece & Love in de maak

Weer aan het werk

Ik heb nog veel meer foto’s van de lopende band productie om de blokken lekker snel te naaien, maar misschien is het ook wel weer even genoeg. Mijn quilt retreat is inmiddels afgelopen. Ben alweer bijna een week ‘gewoon’ aan het werk. Maar, nog maar één dagje: dan is het weekend en zet ik lekker m’n laptop weer klaar naast de naaimachine en gooi ik er een verlenging van het retreat tegen aan. Het is mij uitstekend bevallen!

Hopelijk hebben jullie ook een heerlijke zomer achter de rug met veel gezette steekjes.

Lieve quiltgroeten,

Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.